Vlada.cz (Vláda)
Stát  |  12.07.2021 17:38:41

Vláda schválila Strategii spolupráce veřejné správy s nestátními neziskovými organizacemi na léta 2021 až 2030

Vláda dnes projednala klíčový dokument pro spolupráci veřejné správy s neziskovým sektorem. Dokument formuluje cíle této spolupráce a stanoví strategické směřování ve vztahu k neziskovému sektoru do roku 2030.

Strategie spolupráce veřejné správy s nestátními neziskovými organizacemi na léta 20212030 („Strategie“) chápe nestátní neziskové organizace jako stabilní a silné partnery veřejné správy při naplňování potřeb české společnosti. Spolupráce neziskového sektoru a veřejné správy bude probíhat v několika oblastech, pro které jsou vždy formulovány jeden strategický a několik specifických cílů.

Hned první strategický cíl klade velký důraz na zlepšení společenského klimatu pro činnost nestátních neziskových organizací. Laická i odborná veřejnost často nechápe roli a činnost nestátních neziskových organizací při naplňování aktuálních potřeb společnosti. Je proto, mimo jiné, nezbytné zaměřit se na oživení a posílení společenské důvěry v neziskové organizace.

Dalším cíl směřuje k podpoře občanské participace a efektivního partnerství veřejné správy s neziskovým sektorem. Významnou část Strategie tvoří i opatření, která svým charakterem přesahují do územních samosprávných celků a posilují partnerství mezi samosprávou a neziskovým sektorem na regionální úrovni, jako například zavedení jednotného metodického prostředí pro poskytování dotací v oblasti sociálních služeb na národní a regionální úrovni. Strategie ve svých cílech pamatuje i na zajištění a udržení vhodných podmínek pro existenci a činnost nestátních neziskových organizací.

Opatření nutná k dosažení jednotlivých cílů budou definována v akčních plánech. Do roku 2030 počítá Strategie se třemi akčními plány. První z nich, na léta 20212024, schválila vláda společně s návrhem Strategie.

Agenda nestátních neziskových organizací spadá do gesce zmocněnkyně vlády pro lidská práva Heleny Válkové, jejíž tým tento strategický dokument zpracoval.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688