Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  12.07.2021 07:42:29

Burzovní kalendář 28/52 - Co musíme vědět do nového týdne!

Nový týden se na akciových trzích ponese ve znamení začátku výsledkové sezóny za druhý kvartál roku a i když analytické domy očekávají, že společnosti představí poměrně solidní výsledky, investoři se pod očekáváním rychlejšího ekonomické růstu zaměří hlavně na výhledy hospodaření jednotlivých společností pro nadcházející měsíce. Makroekonomický kalendář přinese nejnovější zprávy o vývoji inflace ve Spojených státech v podobě zveřejnění dat indexů spotřebitelských cen CPI a data maloobchodních tržeb za měsíc červen naznačí, jak si největší ekonomika světa vede po roce a půl pandemie. Globální kapitálový trh rovněž věnuje svou pozornost komentářům představitelů Federálního rezervního systému včetně předsedy Jerome Powella. Další nahlédnutí do výhledu měnové politiky pro nadcházející měsíce nám umožní Béžová kniha americké centrální banky. Čína se stane první ekonomikou, která vykáže údaje o růstu za druhé čtvrtletí, když zveřejní vysoce očekávaná čísla HDP. Zde je to, co potřebujete vědět, abyste mohli úspěšně začít nový týden.

Béžová kniha a Jerome Powell

Předseda Federálního rezervního systému Jerome Powell se dostane do centra dění během středeční obchodní seance, když podá svědectví o pololetní zprávě měnové politiky před výborem House Financial Services Committee ve Washingtonu DC.

FED sice na svém posledním zasedání svou měnovou politiku nezměnil, ale jeho rétorika prošla změnou a to k jestřábím tónu. Američtí bankéři prognózují, že se oficiální úrokové sazby odlepí od nuly v roce 2023. Tempo měsíčních nákupů dluhopisů v objemu 120 mld. USD měsíčně zůstalo prozatím nezměněno.

Zprávy o stavu americké ekonomiky, která zachycuje stav ve dvanácti distriktech FEDu dle subjektivního hodnocení jejich představitelů, se dočkáme během středeční obchodní seance.

Inflace v USA

Už v úterý by zpráva o indexu CPI měla dát jasnější náhled na současné tempo inflace v USA. Podle odhadů se index spotřebitelských cen za minulý měsíc vzrostl o 0,5 % a oproti předchozímu roku o 2,1 %. Indexy cen výrobců PPI za měsíc červen budou zveřejněny během středeční obchodní seance.

Výsledková sezóna Q2 2021

Důkazy o posílení ekonomického a podnikového růstu přicházející za druhé čtvrtletí nového roku by mohly podpořit důvěru investorů i pro nadcházející měsíce. Data o tom, jak si společnosti vedou po roce a půl pandemie, budou pro trhy klíčová. Prvních reportů se dočkáme už v tomto týdnu, kdy výsledkovou sezónu zahájí americké finanční instituce.

Bankovní giganti JPMorgan Chase (JPM), Goldman Sachs (GS) zveřejní své čtvrtletní zprávy během úterní obchodní seance. Ve středu poodhalí své výsledky Wells Fargo (WFC), Bank of America (BAC), Citigroup (C) a Blackrock (BLK). Ve čtvrtek bude ve znamení dat Morgan Stanley (MS) a Bank of New York Mellon (BK).

Patová situace na ropě

Ceny ropy jsou poslední týden pod tlakem zvýšené volatility, jelikož bezvýchodná situace v rozhovorech mezi klíčovými producenty o zvýšení produkce v nadcházejících měsících udržuje obchodníky v napětí. Světové ceny ropy klesly minulé úterý poté, co Organizace zemí vyvážejících ropu a jejich spojenců, skupina OPEC+, nedosáhla očekávané dohody pro zvýšení produkce od měsíce srpna. Důvodem bylo, že Spojené arabské emiráty odmítly navrhované osmiměsíční prodloužení limitů produkce OPEC+.

Americká vládní agentura EIA zveřejnila report poukazující na další pokles zásob benzínu, zatímco poptávka dosahuje nejvyšších hodnot za poslední dva roky. Dle agentury Baker Hughes v reakci na vyšší ceny ropy americké energetické společnosti pokračují druhý týden v řadě v otevírání plošin pro těžbu ropy a zemního plynu

Hlavy velkých ekonomik skupiny G20 varují, že šíření variant koronaviru a nejednoznačný přístup k aplikaci očkovacích látek stále ohrožují globální ekonomické oživení. Přehled a srovnání nových případů nakažených infekcí koronaviru ukazuje, že v 69 zemích počet nově nakažených roste, přičemž denní souhrn roste již od půlky měsíce června k 478 tis. případů.

Čínské HDP za 2Q

Čína v pátek ráno zveřejní statistiky HDP za druhé čtvrtletí tohoto roku. Tato data by měla ukázat, že druhá největší ekonomika světa vzrostla v meziročním srovnání o 8,1 %. Kromě zprávy o HDP se dočkáme také údajů červnové obchodní bilance, průmyslové produkce a maloobchodního prodeje. Čínská ekonomika vykazovala v posledních měsících známky silného růstu a aktivita se díky oživení globální výroby a domácích výdajů vrátila na před pandemickou úroveň.

ECB

Prezidentka Evropské centrální banky Christine Lagardeová zaskočila trhy zprávou, že banka na svém příštím zasedání změní svůj přístup k měnové politice a ukáže, že to s oživením inflace myslí vážně. Nová strategie ECB umožňuje Lagardeové tolerovat inflaci vyšší než její 2% cíl.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

18.10.2021Burzovní kalendář 42/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
03.10.2021Burzovní kalendář 40/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
20.09.2021Burzovní kalendář 38/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
12.09.2021Burzovní kalendář 37/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)
23.08.2021Burzovní kalendář 34/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (Imperial Finance)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688