mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  10.07.2021 16:08:00

Český ultralight Shark se představuje v Mongolsku

Český ultralight Shark se představuje v Mongolsku

07.07.2021 / 08:00 | Aktualizováno: 10.07.2021 / 16:08

Ulánbátar, Mongolsko - 3. července 2021 - Denis Gibadulin a Gerhard Wackenhut úspěšně přistáli v Ulánbátaru s českým ultralightem Shark. Uletěli z Prahy celkem 7 299 km po 5 mezipřistáních v Rusku. Dvoučlenná posádka letadla SHARK strávila ve vzduchu 29 hodin, při průměrné rychlosti 252 km/h. Registrace letadla OK-AUR 71 symbolizuje 71. výročí od navázání česko-mongolských diplomatických vztahů. Kromě toho byla barevná schéma letounu speciálně navržena mongolským kaligrafem Amarsaná Lchagva, symbolizuje krásu i mytologii Mongolska. Díky všestrannosti SHARK přistává na rozjezdových drahách trávy. Rychlostí až 300 km/h a doletem 2500 km na 150 l nádrž s běžným palivem pro automobily 95/98 je to nejvhodnější letadlo pro Mongolsko.

„Česko patří v oblasti všeobecného letectví mezi nejrozvinutější trhy na světě, zejména pokud jde o výrobu vysoce výkonných ultralehkých letounů. Věřím, že to představuje obrovský potenciál pro vznikající mongolské všeobecné letectví“, komentuje Gerhard Wackenhut a dále dodává: „Samotný let z Prahy do Ulánbátaru je důkazem kvality a spolehlivosti SHARKu. A musím se podělit o svou osobní poznámku. S výškou 1,90 m mám často potíže s dálkovými komerčními lety. Ale já nemám v SHARKu žádné potíže díky jeho super pohodlnému interiéru!“

Gerhard Wackenhut je německý státní příslušník žijící v Mongolsku, kde mimo jiné přednáší na univerzitách. Je nadšeným pilotem na celý život se stovkami letových hodin, které může využít jako nový oficiální zástupce SHARKu pro Mongolsko. Na základě svých zkušeností z marketingu, všeobecného letectví i místního prostředí předpovídá velkou budoucnost mongolského trhu všeobecného letectví.

Denis Gibadulin je výkonným ředitelem společnosti SHARK.AERO CZ dodávající letadla SHARK do Severní Ameriky, evropských zemí, na Střední východ a do Asie. Toto je již jeho třetí návštěva Mongolska. Dříve se účastnil programu „Aid for Trade“ české vlády podporujícího výměnu zkušeností a osvědčených postupů v rozvoji civilního letectví.

V neděli 4. července se SHARK představil Mongolsku také prostřednictvím účasti během slavnostního otevření nového mezinárodního ulánbátarského letiště (NUBIA).

O SHARK

SHARK je vysoce výkonné dvoumístné tandemové ultralehké letadlo se skleněným kokpitem, autopilotem a prvotřídním pohodlným interiérem. Jeho inovativní design, nekompromisní aerodynamika a moderní technologie přinášejí maximální rychlost přes 300 km / h, dojezd až 2500 km, výdrž přesahující 12 hodin a průměrnou spotřebu paliva 95/98 7 litrů na 100 km. SHARK může sloužit mnoha misím, včetně rychlých letů na běžkách, pátracích a záchranných akcí, dohledu a průzkumu i výcviku. V případě nouze obsahuje záchranný systém letadla padák, který bezpečně přivede celé letadlo včetně pilotů k zemi.

Více o SHARK:

www.facebook.com/SharkMongolia

www.sharkaero.cz

www.instagram.com/sharkaeroaircraft/

Pro podrobné informace:

Gerhard Wackenhut

MD, SHARK Mongolia

mongolia@shark.aero

T 9901 6459

Denis Gibadulin

MD, SHARK.AERO CZ

sharkcz@shark.aero

Galerie


Český ultralight Shark se představí v Mongolsku


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688