Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  08.07.2021 00:00:00

Gymnázium v Náchodě bude mít nové učebny

8. 7. 2021 Autor: Martina Svatoňová

Královéhradecký kraj plánuje rekonstrukci odborných učeben přírodovědných předmětů, výpočetní techniky a jazykových laboratoří na náchodském gymnáziu. K investici za zhruba 18 milionů korun vyhlásil veřejnou zakázku zpracování projektové dokumentace. Její předpokládaná hodnota činí 900 tisíc korun s DPH.

„Rekonstrukcí projdou odborné učebny fyziky, chemie, biologie a cizích jazyků, které vybavíme novým nábytkem a pomůckami potřebnými pro výuku. Tím, že sjednotíme infrastrukturu v laboratořích a učebnách, bude výuka daleko efektivnější a otevřeme velký prostor mezipředmětovým vztahům. Díky stavebním úpravám a přestavbě dvou učeben výpočetní techniky vzniknou další místnosti pro práci s nejmodernějšími digitálními technologiemi. Kvalitní technické zázemí je pro současné vzdělávání nezbytné,“ sděluje náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek odpovědný za krajské školství.

Modernizace mobilních učeben vybavených notebooky s dotykovým displejem a vznik nového pracoviště digitálního ateliéru žákům umožní zapojení do nejrůznějších aktivit, například kvalitně nafotit práce typu stop-motion, animace i portréty, a také poslouží pro kreativní studentské projekty. Hardwarové i softwarové vybavení pro nahrávání hudebního záznamu, mluveného slova zase umožní oživení videí a prezentaci například hudebních aktivit žáků.

V rámci projektu vzniknou i dvě multifunkční jazykové laboratoře pro výuku angličtiny, francouzštiny a němčiny. Nové vybavení učeben podpoří komunikaci mezi žákem a učitelem, práci ve dvojicích i ve skupinách. Učitelé zase využijí různých metod aktivního učení cizího jazyka a u žáků tak více rozvinou jejich komunikační dovednosti.

V nevyužívaných sklepních prostorech vznikne informační centrum vybavené počítači, tiskárnou a scannery. Centrum, jehož součástí bude i knihovna, poslouží nejen pro výuku, ale v odpoledních hodinách ho středoškoláci využijí jako studentský klub.

Na zpracování projektové dokumentace k záměru Digitální technologie, polytechnika a jazykové vzdělávání pro 21. století v Jiráskově gymnáziu Náchod kraj vyhlásil veřejnou zakázku.

„Počítáme, že projekt na rekonstrukci učeben bude stát téměř 900 tisíc korun. Projektant, kterého vybereme na základě nejlepší ceny a referencí ale musí počítat s tím, že se v budově nachází historické schodiště, které se nesmí při rekonstrukci poškodit. Je to taková malá projekční výzva,“ doplnil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast inovací, investic a informačních technologií.

Vyhlášením veřejné zakázky kraj pověřil svoji příspěvkovou organizaci Centrum investic, rozvoje a inovací v Hradci Králové.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688