Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  08.07.2021 13:14:21

Cena akcie Newegg (NEGG) za týden vzrostla o více než 512 %. Jedná se o další meme akcii?

Cena akcie Newegg zažívá v posledních dnech nebývalý růst. Od 30.6 2021 cena NEGG vzrostla o více než 512 %.

Cenový graf tak připomíná cenové pohyby, které jsme letos mohli sledovat zejména na meme akciích jako například GameStop a AMC. Za těmito akciemi často stála skupina retail investorů  ze skupiny WallStreetBets, kteří komunikují na sociální síťi Reddit.

V tomto článku si přiblížíme, čím se společnost zabývá a které události stojí za neobvyklým cenovým pohybem akcie Newegg.

V následujícím článku se dočtete:

  1. Čím se společnost Newegg zabývá?
  2. Newegg a vstup na burzu prostřednictvím SPAC
  3. Newegg jako dodavatel žádaných grafických karet Nvidia
  4. NEGG zavádí novou službu pro montování počítačů na zakázku
  5. Vývoj ceny akcie Newegg (NEGG)
  6. Vyplatí se investovat do akcie Newegg (NEGG)?
  7. Obchodujte  akcie Newegg u LYNX

Čím se společnost Newegg zabývá?

Společnost Newegg je internetový prodejce počítačového hardwaru a spotřební elektroniky sídlící v Kalifornii. Firma byla založena Fredem Changem v roce 2001. Dnes nabízí své služby milionům zákazníků téměř po celém světě.

Vedle prodeje elektroniky je ale společnost Newegg známá také pořádáním soutěží v počítačových hrách (Esport). V březnu 2019 se firma Newegg společně s Allied Esports stala oficiálním partnerem HyperX Esports Arena v Las Vegas.

Zde se pořádají oblíbené herní klání v počítačových hrách jako například Fortnite, Apex Legends a další. Zástupci z řad veřejnosti zde mají příležitost poměřit síly s profesionálními hráči.

Společnost již v roce 2014 umožnila platit kryptoměnami. Konkrétně se jednalo o bitcoin. V dubnu 2021 Newegg oznámil možnost platit i Dodgecoinem.

Newegg a vstup na burzu prostřednictvím SPAC

Vstup společnosti Newegg na burzu proběhl nedávno. Společnost se dostala na burzu tzv. „zadními dvířky“ díky stále oblíbenějšímu SPAC (Special Purpose Acquisition Company).

Aby se společnost vyhnula jinak nákladnému a zdlouhavému IPO, využívají zájemci o vstup na burzu firem, které jsou již na burze kótované. Po sloučení daných společností pak často dojde ke změně názvu a symbolu, pod kterým se společnost na burze obchoduje.

V případě Newegg k tomu došlo sloučením se společností Lianluo Smart Limited, která se do té doby obchodovala na burze Nasdaq pod symbolem LLIT. Došlo ke změně názvu a Newegg se tak od května 2021 pod symbolem NEGG nadále obchoduje na již zmiňované burze.

Newegg jako dodavatel žádaných grafických karet Nvidia

Dlouhodobý nedostatek čipů na trhu v kombinaci se zvýšenou poptávkou po grafických kartách na těžbu kryptoměn způsobily, že je těžké sehnat některé vybrané druhy grafických karet. Byla to právě společnost Newegg, která dne 6.7.2021 oznámila, že má na skladě velmi žádané grafické karty od společnosti Nvidia.

Konkrétně se jedná o produkty NVIDIA GeForce RTX 3060/3070/3070 Ti a 3090. O tyto produkty byl extrémní zájem jak z hráčské komunity, tak od těžařů kryptoměn. V den tohoto oznámení cena akcie NEGG vyskočila o více než 36 %.

 

Newegg zavádí novou službu pro montování počítačů na zakázku

Aby toho nebylo málo, den poté, co společnost oznámila, že má k dostání nedostatkové zboží v podobě vybraných grafických karet, oznamuje Newegg další novinku. Nabízí možnost sestavení počítače na zakázku z předem vybraných dílů.

U mnoha společností je totiž běžný model, že si zákazník dané díly objedná, ale počítač si následně sestavuje sám. Případně je mu počítač na přání sestaven, ale dodací lhůty jsou dlouhé. Newegg tak vychází vstříct těm, kteří stojí o počítač ušitý na míru, ale nechtějí s jeho sestavováním trávit čas. Oproti konkurenci nabízí na výběr z mnoha komponent a zároveň slibuje, že celý počítač bude sestaven a dovezen až k zákazníkovi v rekordním čase.

Vývoj ceny akcie Newegg (NEGG)

Jak je z grafu patrné, poslední týden akcie NEGG zažívají raketový nárůst. Od začátku července cena vzrostla o více než 512 %. 6 července 2021 cena akcie uzavřela na hodnotě 27,20 USD. Den poté cena akcie NEGG uzavřela na hodnotě 67,57 USD. Trh zareagoval na novinky o společnosti více než pozitivně. Při pohledu na volume je vidět jasný nárůst zájmu o tuto akcii.

Cenový graf akcie NEGG

15min cenový graf akcie NEGG od 1. července 2021 do 8. července 2021

Navíc při pohlednu na graf je jasná podobnost s akciemi GameStop (GME) a AMC, které také rostly o stovky procent během několika dní. Mnoho investorů očekává, že NEGG je další meme akcie, která by slovy investorů ze skupiny WallStreetBets měla růst až „to the moon“.

Právě zájem WallStreetBets investorů o tuto akcii v posledních dnech silně vzrostl. V roce 2021 jsme již byli několikrát svědky velmi silných cenových pohybů na akciích, u kterých se dané pohyby daly jen stěží očekávat.

V souvislosti s WallStreetBets a meme akciemi se často hovoří o obrovských nárůstech ceny akcií, ale již méně se zmiňují také obrovské propady, které tyto akcie po opadnutí zájmu zažívají.

Při rychlém pohybu vzhůru často nedochází k postupnému vytváření supportů a rezistencí jako při pozvolném růstu a ve chvíli, kdy se část obchodníků rozhodně vybírat své zisky, tak často dochází k silným cenovým poklesům.

Vyplatí se investovat do akcie Newegg (NEGG)?

Ačkoliv se o této akcii dnes hovoří téměř všude, je na místě být nesmírně opatrný. Fenomén WallStreetBets a meme akcií nám opakovaně ukázal, že akcie mohou na burze vytvářet až iracionální pohyby, a to ať směrem nahorů nebo dolů. Velký zájem investorů o akcii neznamená, že její cena poroste do nekonečna, jak by si mnozí obchodníci jistě přáli.

Navíc po takto silném cenovém nárůstu často dochází také k silnému propadu či korekci. Toho jsme byli ostatně svědky i u již zmiňovaných meme akcií. Jakkoliv tedy růst ceny akcie NEGG vypadá impozantně, jedná se o velmi rizikovou akcii a nezkušení obchodníci by se měli podobným akciím raději vyvarovat.

Vždy obchodujte jen to, co znáte a čemu rozumíte a dodržujte pravidla své obchodní strategie a money managementu. I kdyby cena akcie NEGG nadále rostla o stovky procent, naším hlavním cílem by mělo být vyvarovat se zbytečnému riziku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688