cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  08.07.2021 10:04:40

Binance pozastavuje SEPA platby a regulace burz přibývají


Ivo si pro vás dnes připravil slíbené video na regulace týkající se burzy Binance a dalších centralizovaných globálně fungujících burz. Pokud vás tedy zajímá, proč v současnosti je tolik FUDu okolo Binance a proč má komunita strach z regulací, určitě sledujte!

 

 

youtube preview

 

Jaké regulace přibývají?

V současnosti se burzy potýkají zejména se 2 typy regulací. První z nich jsou zákony a guidelines mezinárodních společností zaměřujících se na praní špinavých peněz, s čímž souvisí veškeré KYC/AML dotazníky a požadavky, které jsou již z burz dobře známé. Zatím to však vypadá, že se tyto regulace budou ještě výrazně zpřísňovat a mluví se o nutnosti reportovat veškeré kryptoměnové transakce nad určitou hodnotu a další a další věci. Regulátoři tak ukazují, že opravdu nestojí o to, aby tu vznikl alternativní finanční systém, který nebudou moci ovládat, a v mnoha případech dokonce ani kontrolovat.

Druhou stránkou regulací je potom samotný provoz burz, který často není v souladu s lokálními regulacemi. Globální burzy tak nemají potřebné licence k tomu, aby mohly poskytovat své služby na území určitých států. Konkrétně začínají problémy přicházet v posledních týdnech ve Velké Británii, Thajsku, Singapuru, Japonsku, Kajmanských ostrovech a dalších státech. Burzy, které fungují globálně, tak budou muset v budoucnu na tyto problémy, které se zatím řeší primárně v kontextu s Binance, jistě reagovat.

SEPA platby na Binance

Právě ten druhý typ regulací pak zapříčinil to, že Binance v noci ze včerejšího dne na dnešní pozastavila možnost vkladů s využitím SEPA plateb. Konkrétně se na SEPA platby na Binance tvářilo negativně hned několik evropských bank v čele s např. Barclays, ale problémů bylo v posledních dnech více. Prozatím začaly chodit e-maily o zrušení této možnosti, ale na oficiální vyjádření s uvedením konkrétních důvodů ještě čekáme. CEO Binance pak vydal první otevřený dopis, ve kterém se rozepsal o regulacích, které vnímá jako pozitivní věc, která podtrhuje to, jak daleko se kryptoměny již dostaly. Aby pak v budoucnu opravdu zajistily to, že budou moci své služby globálně nabízet, tak ohlásili hned několik přírůstků do svého týmu z řad odborníků, kteří mají s regulacemi již rozsáhlé zkušenosti (a background z FATF, eToro a dalších).

Nenechte své kryptoměny ležet ladem a maximalizujte zisk tím, že je necháte vydělávat! Více v kurzu od Iva, kde vás provede základními možnostmi světa decentralizovaných financí a tím, jak na nich jednoduše vydělat.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688