mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  09.07.2021 20:33:00

Cestování a podmínky vstupu do ČR ze Španělska - celé kontinentální Španělsko je označeno ORANŽOVOU barvou, od 5. července ČERVENOU barvou

Cestování a podmínky vstupu do ČR

08.07.2021 / 13:15 | Aktualizováno: 09.07.2021 / 20:33

Podívejte se také: Zájezdy do Španělska

Upozorňujeme na průběžné aktualizace ochranných opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, reagující na vývoj situace covid-19. V souladu s klasifikací ECDC jsou kontinentální Španělsko a Kanárské ostrovy z pohledu ČR označeny ČERVENOU barvou. Baleárské ostrovy jsou označeny ORANŽOVOU barvou. Pro vstup do ČR je vždy nutné vyplnit příjezdový formulář a při cestě do ČR veřejnou dopravou před nástupem cesty se podrobit buď RT-PCR testu (max. 72 hodin) nebo v případě občanů ČR a rezidentů v ČR testu antigennímu (max. 48 hodin), nejdříve 5. den po příjezdu pak platí povinnost podstoupit test RT-PCR (do té doby povinnost samoizolace). V případě cest z Baleárských ostrovů platí pouze povinnost jednoho z testů před nástupem cesty. Od 9.7.2021 nemusí testování podstupovat osoby s evropským certifikátem o kompletním očkování či prodělání nemoci covid-19. Je třeba věnovat pozornost i požadavkům leteckých společností i zemí případného tranzitu. Uvedené povinnosti nemají děti mladší 6 let věku.


OD 21. 6. 2021 MOHOU OBČANÉ EU OPĚTOVNĚ DO ČR CESTOVAT I ZA ÚČELEM TURISTIKY. PŘEDPOKLADEM JE NICMÉNĚ SPLNĚNÍ VŠECH POŽADAVKŮ OBSAŽENÝCH V AKTUALIZOVANÉM OCHRANNÉM OPATŘENÍ MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ ČR.

UPOZORŇUJEME, ŽE S PLATNOSTÍ OD 9. ČERVENCE 2021 DOCHÁZÍ KE ZMĚNĚ PLATNÝCH OPATŘENÍkterá zavádí výjimky z povinností testů pro osoby s ukončeným očkováním a osoby s prodělaným onemocněním COVID-19.


Kontinentální Španělsko a Kanárské ostrovy jsou na českém semaforu označeny ČERVENOU barvou a Baleárské ostrovy barvou ORANŽOVOU.

Před cestou z teritorií označených ORANŽOVOU nebo ČERVENOU barvou je třeba vyplnit "příjezdový formulářa obdržet příslušný QR kód!

Pro cesty ze Španělska do ČR platí aktualizovaná pravidla zveřejněná mj. na webových stránkách Ministerstva zahraničních věcí ČR.

a na portálu Ministerstva vnitra ČR

Text nového ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví ČRhttps://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/07/Ochranne-opatreni-omezeni-prekroceni-statni-hranice-Ceske-republiky-s-ucinnosti-od-9-7-2021-do-odvolani.pdf




Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688