Aaron Gong (Binance)
Okénko kryptoměny  |  02.07.2021 16:15:56

Tři výhody permanentních futures s marží v COINech, které byste měli znát

Permanentní futures s marží v coinech jsou druhým přírůstkem do rodiny futures produktů, u nichž se kryptoměny používají k nacenění i jako marže. Tato řada permanentních futures s marží v Bitcoinu doplňují širokou nabídku derivátů, které jsou na Binance k dispozici, včetně čtvrtletních futures s marží v coinech. 

Co jsou permanentní kontrakty s marží v coinech? 

Permanentní kontrakty s marží v coinech jsou druhem derivátu, jehož hodnota je odvozena od podkladové kryptoměny. Představují alternativní způsob, jak získat expozici vůči kryptoměnám, aniž by je bylo nutné přímo vlastnit. Permanentní kontrakty vám umožňují obchodovat kryptoměny na páku, což znamená, že dokážete zesílit malé pohyby cen a potenciálně vytvářet velké zisky. Stejně jako permanentní kontrakty s marží v USDT nemají ani ty s marží v coinech datum splatnosti. Uživatelé si proto nemusí hlídat jednotlivé měsíce splatnosti. 

 Jak jsou permanentní kontrakty s marží v coinech kótovány? 

U permanentních kontraktů s marží v coinech na platformě Binance se marže dodává v bitcoinu, což znamená, že bazickou měnou je právě bitcoin. Každý kontrakt s měnou v coinech zastupuje 100 USD, a proto je kótovanou měnou USD. Každý kontrakt odpovídá pevně danému množství USD a to znamená, že se bitcoin používá pro složení počáteční marže nebo výpočet zisku a ztráty. 
Podívejme se na příklad: Řekněme, že jste koupili 100 permanentních kontraktů s marží v bitcoinu (100 × 100 USD = 10 000 $) s cenou 40 000 $ za kus. Tímto způsobem v zásadě prodáváte 10 000 USD a nakupujete bitcoin ve stejné hodnotě (10 000 / 40 000 = 0,25 BTC). Předpokládejme nyní, že cena bitcoinu vzroste na 50 000 a vy chcete z obchodu mít zisk. Pro uzavření pozice nakoupíte kontrakty v hodnotě 10 000 USD a současně prodáte bitcoin v ekvivalentní hodnotě (10 000 / 50 000 = 0,20 BTC).

Zisk z tohoto obchodu se spočítá následovně: množství bitcoinu při vstupu - množství bitcoinu při uzavření = 0,25 - 0,20 = 0,05 BTC. Na rozdíl od kontraktů s marží v USDT se zisk a ztráta z kontraktů s marží v coinech počítá v příslušné kryptoměně (tj. BTC).

Zde jsou podrobnosti kontraktu:

 

Permanentní kontrakty s marží v coinech na Binance se vyznačují těmito vlastnostmi:

  • Nacenění i vypořádání v BTC: kontrakty jsou denominovány i vypořádávány v BTC. Novým uživatelům tak usnadňují účast na těchto trzích.
  • Žádné datum splatnosti: obchodníci mohou držet pozice bez data splatnosti a nemusí sledovat měsíce dodání, na rozdíl od klasických futures kontraktů.
  • Sazba financování: na základě rozdílu cen se každých osm hodin vyplácí sazba financování buď dlouhým, nebo krátkým pozicím. Je tak zabráněno dlouhotrvajícímu nesouladu mezi spotovým trhem a trhem permanentních kontraktů.

Další informace najdete v sekci nejčastějších dotazů na https://www.binance.com/cs/futures.

Proč na Binance obchodovat s permanentními kontrakty s marží v coinech?  

Permanentní futures s marží v coinech nabízejí tři hlavní výhody.

1. Sdílená marže: uživatelé mohou těžit ze synergie mezi produkty s marží v coinech (tj. permanentními a čtvrtletními kontrakty). Dosažený zisk lze využít na marži u čtvrtletních nebo permanentních futures kontraktů. To přijde vhod zejména těm, kteří se chtějí zajistit proti riziku na obou trzích.   







Podívejme se na krátký příklad. Předpokládejme, že držíte dlouhou pozici 1000 permanentních BTCUSD kontraktů v ceně 40 000 $ za každý z nich. 

Domníváte se, že bitcoin zaznamená dočasný pokles, a chcete se proti tomuto riziku zajistit pomocí čtvrtletního kontraktu. Kvůli zajištění tedy prodáte 500 čtvrtletních futures kontraktů. Vaše předpověď se vyplnila a cena bitcoinu spadla o 15 %. Na pozici v permanentních BTCUSD kontraktech jste kvůli tomu zaznamenali nerealizovanou ztrátu ve výši 0,44 BTC. Ale díky tomu, že jste si zajistili polovinu dlouhé pozice, zisk z krátkého hedge ve výši 0,22 BTC vám ztrátu z permanentních BTCUSD kontraktů vykompenzuje.  Nerealizovaná ztráta při 15% propadu ceny Bitcoinu:


Dopad na váš zůstatek marže je tak v konečném důsledku menší i navzdory výraznému propadu ceny, což snižuje pravděpodobnost likvidace vaší pozice.  2. HODLujte a vydělávejte:  Futures s marží v coinech na Binance jsou ideální pro obchodníky, kteří dávají přednost dlouhodobému držení pozic. Investoři do Bitcoinu nyní mohou své pozice na futures trhu zajistit, aniž by museli svá držená aktiva převádět na USDT. Jinými slovy nemusí prodávat žádné bitcoiny za horší cenu. Obzvláště na bull marketu jsou investoři spíše nakloněni držení svého kryptoměnového portfolia. Vzhledem k tomu, že se kontrakty vypořádávají v BTC, jakýkoliv zisk může navýšit množství vámi držených BTC. 

 3. Režimy marže upravené na míru:  Binance je jediná kryptoburza, která nabízí režimy kombinované a separátní marže u produktů s marží v coinech. V režimu kombinované marže je zůstatek marže sdílený – používá se pro všechny otevřené pozice. V režimu separátní marže je pro každou otevřenou pozici vytvořen samostatný maržový účet. To znamená, že uživatelé mohou pružně ovládat svůj zůstatek marže a buď ho rozdělit mezi všechny své otevřené pozice, anebo u každé své pozice nastavit individuální limit. Binance navíc uživatelům nabízí možnost mezi režimy marže kdykoliv přepínat.

Závěrem Díky permanentním futures s marží v coinech mohou uživatelé těžit ze synergie mezi těmito dvěma trhy (permanentních a čtvrtletních futures). Inovativní funkce, jako např. sdílená marže či režimy marže upravené na míru (kombinovaná a separátní), umožňují traderům efektivně řídit prostředky vložené do marže a zaznamenaný PNL. Jde tedy o ideální produkt na dlouhodobé obchodování i hedging. Platforma Binance Futures se opírá o špičkový párovací modul a širokou nabídku hedgeových nástrojů, a proto se stala vyhledávaným místem pro obchodníky, kteří si chtějí zajistit investice.

Gleb Kostarev

Aaron Gong

Aaron Gong je ředitelem společnosti Binance Futures, jedné z největších světových burz bitcoinových futures podle objemu. Aaron, známý také jako AG, stojí v čele vývoje a růstu futures, které od svého uvedení v září 2019 dosáhly v průměru denního objemu miliardy dolarů. V říjnu 2020 platforma Binance Futures zprostředkovala obchody za více než 179 miliard USD.

Před příchodem do Binance, Aaron pracoval ve společnosti CME Group, kde uváděl na trh nové produkty v regionu APAC, včetně futures BTC, a dosáhl během svého působení významného růstu výnosů proprietárních obchodních klientů. Dříve také pracoval v hedgeovém fondu se sídlem v New Yorku a v nizozemském tvůrci trhu (market-maker). Aaron je vášnivým budovatelem nové generace obchodování s krypto-deriváty pomocí ekosystému Binance.



Binance

Binance je předním světovým poskytovatelem blockchainové a kryptoměnové infrastruktury s řadou finančních produktů, které zahrnují i největší burzu digitálních aktiv podle objemu obchodů. Platforma Binance, které důvěřují miliony lidí po celém světě, se zaměřuje na zvyšování svobody peněz a nabízí bezkonkurenční portfolio krypto produktů a služeb.

Více na https://www.binance.com/cs.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

04.04.2024  Objem obchodů s kryptem stoupl o třetinu na 1,1 miliardy Martin Stránský (WBTCB)
04.04.2024  Vývoj ekosystému Etherea jako globální finanční infrastruktury Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688