Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  01.07.2021 00:00:00

Středočeský kraj dal zelenou projektu zaměřenému na zvyšování kvality odborného vzdělávání

ilustrační obrázek

Téměř 30 milionů korun bude v následujících pěti letech investováno do odborných škol ve Středočeském kraji díky projektu zaměřenému na zvyšování kvality odborného vzdělávání a posilování dovedností studentů. Projekt, jehož nositelem je Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) je finančně podpořen dánskou nadací The Velux Foundations. „Středočeský kraj svůj zájem na realizaci projektu stvrdí Memorandem o spolupráci s NROS a podílet se na něm bude cca 1,6 milionem korun,“ informoval po jednání Rady kraje radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha (STAN).

Na území Středočeského kraje bude projekt zaměřený na podporu odborného školství realizovat Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) ve spolupráci se SOŠ a SOU, Kladno, náměstí E. Beneše 2353 v následujících pěti letech. Konkrétně v časovém období od srpna 2021 do června 2026. „Reagovat bude na takové problémy odborného školství, jako jsou malý zájem o odborné vzdělávání, nízká motivace žáků k proaktivnímu přístupu k jejich vlastnímu vzdělání, nevhodně volené obory, vyšší míra nedokončení studia, různá úroveň kvality praxí a kariérního poradenství, anebo nedostatek či zastaralost didaktických a výukových materiálů,” vyzdvihl středočeský radní M. Vácha. Upřesnil také, že NROS bude poskytovat speciální granty, díky nimž budou moci studenti dosáhnout například na speciální kurzy, a tím zvýšit do budoucna svoji uplatnitelnost na trhu práce. Učitelé pak budou moci modernizovat výuku. Na projektu budou kromě kladenské školy spolupracovat i Střední průmyslová škola Rakovník, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice a Gymnázium Vlašim.

Investice do vzdělání mladé generace, budoucích aktivních a pracujících občanů, považuji za nesmírně významné. Věřím, že NROS může tímto pilotním projektem pomoci nastartovat potřebné změny v oblasti vyrovnání příležitostí na kvalitní vzdělání. Podpoře cílové skupiny dětí a mládeže se věnujeme desítky let. Tento projekt nás těší o to více, že přichází v době, kdy je téma nezbytnosti změn ve školství obecně velmi aktuální a je tedy šance i vůle více stran něco posunout,“ řekla k nově nastavené spolupráci se Středočeským krajem ředitelka NROS Taťána Plecháčková.

Jak vidí zahájení projektu ředitel kladenské SOŠ a SOU, náměstí Edvarda Beneše 2353 na této škole Petr Paták? „Jsem opravdu rád, že pilotní ověřování budeme realizovat na naší škole. Pro nás je prioritou kvalita odborného vzdělávání s důrazem na posilování dovedností žáků tak, aby byli úspěšní při uplatnění na trhu práce. Těší mě, že zúročíme naše pedagogické zkušenosti a díky poskytnutým prostředkům budeme moci realizovat širokou škálu aktivit, které nám současný systém financování umožňuje realizovat velmi obtížně. Věřím, že tento projekt dynamicky a kvalitně nastartujeme.“


ilustrační obrázek (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688