cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  29.06.2021 19:54:55

Zatímco inflace Bitcoinu klesá, data Úřadu pro ekonomickou analýzu z května ukazují, že obavy z inflace v USA jsou oprávněné

Zatímco inflace Bitcoinu klesá, data Úřadu pro ekonomickou analýzu z května ukazují, že obavy z inflace v USA jsou oprávněné

29.06.2021 / Crypto Kingdom

Americká ekonomika podle údajů pocházejících z Úřadu pro ekonomickou analýzu stagnuje, protože výdaje na osobní spotřebu v květnu vyskočily o 3,4 % oproti předchozímu roku. Nedávný nárůst těchto výdajů je nejvyšší meziroční změnou od roku 1992 a statistika tak podporuje obavy z inflace.

Uprostřed „nikdy nekončící“ rallye trhů ukazatel jádrové inflace vzrostl nejvýše za téměř tři desetiletí

Po více než roce lockdownů a uzavírání podniků spolu s masivní peněžní expanzí zavedenou Federálním rezervním systémem se ekonomové obávají rostoucí inflace. Minulý týden Fed odhalil svá možná budoucí rozhodnutí o úrokových sazbách a globální trhy se na pár dní otřásly, aby se poté zase vzpamatovaly.

Zakladatel společnosti Northmantrader.com, technický analytik a makroekonomický komentátor, Sven Henrich, vtipně psal o zmanipulovaných trzích v příspěvku na blogu nazvaném „The Never Ending Rally“, tedy v překladu „Nikdy nekončící rallye“. Henrich poznamenal, že se prezident Federální rezervní banky v Minneapolisu Neel Kashkari v pátek zasloužil o to, aby se trhy cítily lépe.

"Zkušební vlaštovka Fedu z minulého týdne, pokud to byl záměr, znovu jasně ukázala, že tento trh běží nejen díky snadným penězům, ale také díky pokračujícím očekávání snadných peněz," napsal Henrich. "Fed tedy následoval svůj dlouho přijímaný přístup k měnové politice: Jít do toho ve velkém, jít do toho rychle a pak vystupovat nesnesitelně pomalu kvůli strachu z následků rozrušených trhů."


Fernando Martin, výzkumný pracovník a ekonom Fedu v St. Louis poznamenal, že „odhady předpokládají roční inflaci nad 2 % po dobu tří měsíců (březen, duben a květen) a navrací se zpět k prepandemickému průměru ke konci roku.“


Zatímco Wall Street díky jednání Fedu těží řadu výhod, Američané, kteří se vracejí zpět do práce, čelí útoku na jejich kupní sílu. Jak v sobotu vysvětlila oceňovaná finanční publicistka Gail MarksJarvisová, dokonce i důchodci jsou otřeseni inflačními strastmi.

"Jak pandemie ustupuje a země se znovu otevírá," řekla MarksJarvis, "důchodci se nacházejí ve znepokojivém ifnlačním proudu. Ceny plynu meziročně vzrostly o více než 50 %. Ceny potravin se celkově zvýšily o 2,2 %. Ceny letenek vzrostly téměř o 25 %.“

Pro pár privilegovaných během nekončící tržní rallye zveřejnil v pátek Úřad pro ekonomickou analýzu data indexu výdajů na osobní spotřebu. Údaje byly znepokojivé, protože výdaje vzrostly o 3,4 % více než v květnu 2020, což je největší meziroční nárůst za téměř tři desetiletí.

Úřad pro ekonomickou analýzu je americká vládní agentura, která poskytuje ekonomické a tržní statistiky. Každý měsíc vydává údaje o celkové hodnotě výdajů na americkou spotřebu. Cenový index výdajů nacházející se ve zprávě úřadu ukazuje změny v inflaci spojené s každodenním zbožím a službami nakupovanými americkými spotřebiteli. Do rovnice výdajů jsou zahrnuty všechny druhy komodit a ziskových případů, jako jsou služby nebo spotřebitelské i trvanlivé zboží.

Skok výnosů státní pokladny a přechodná inflace

Navzdory znepokojivým datům osobní spotřeby se pro porovnání zisky u desetiletých vládních dluhopisů zvýšily téměř o čtyři bazické body a trhy se zlatem také poskočily výše. Podobně jako Henrich, také ekonom a propagátor zlata Peter Schiff komentoval měnovou teatrálnost Fedu a dokonce zveřejnil vysílání v rádiu s názvem „Všechno je úžasné, protože to říká Fed.“

"Vysoká inflace stále zvyšuje cenu ropy," tweetoval v pátek Schiff. "Doposud již dosáhla $73,40, což je nejvyšší cena od října 2018. Přesto investoři nekupují zlato, protože místo toho, aby se dívali na to, co se s ropou ve skutečnosti děje, věří Fedu, že je to pouze přechodné." Schiff dodal:

"Nová definice přechodného: Nepříznivá trvalá změna podmínek, která by, pokud by byla plně přijata veřejností nebo investory, urychlila dopad na ekonomiku nebo finanční trhy a dopad na způsobené poškození reputace stávajících správ nebo centrálních bank."

Zpráva Coinshares říká, že vztah Bitcoinu a inflačních změn je statisticky významný

Co se týká obav ze zvýšení sazeb a nedávných dat výdajů na osobní spotřebu, tak James Butterfill z Coinshares zveřejnil zprávu o tom, jak data naznačují, že Bitcoin začíná plnit roli zajištění proti inflaci. "Pozorování cenových změn Bitcoinu ve srovnání se změnami inflace ukazuje, že tento vztah se stává statisticky významným," zdůrazňuje výzkum Butterfilla.

Zpráva výzkumného pracovníka uvádí, že je obtížné předpovědět, zda k nám míří inflace a jak dlouho může trvat. Studie Coinshares také poznamenává, že od založení Bitcoinové sítě data ukazují, že „vztah mezi Bitcoinem a inflací je v současné době lepší než mezi inflací a zlatem.“

"Existuje stále více důkazů o tom, že Bitcoin zraje jako aktivum," uzavírá výzkum Butterfill. "Po posledním prohlášení FOMC (16. června), kde byl neočekávaně zvolen odvážný tón, se ceny pohybovaly velmi podobným způsobem jako zlato. To zdůrazňuje, že Bitcoin se chová tak, jak by investoři očekávali od skutečného aktiva, které oceňuje pokles amerického dolaru a naopak.“

Satoshiho design by měl být předvídatelný

Ve Butterfillově zprávě se také úvádí, že je těžké zjistit nebo předvídat, jak se bude chovat globální ekonomika. Mnohem horší je to, jak nepředvídatelný může být měnový systém Fedu - s jeho nikdy nekončící rallye a krachy. I když bankéři a byrokraté neustále tvrdí, že inflace je pouze 2 % až 2,24 %, vysoká hodnota zboží a služeb zdůrazňuje skutečnost, že 2% inflace je mýtus.

Na rozdíl od nepředvídatelné peněžní expanze, jejímu utahování a mýtické míry inflace je roční míra inflace Bitcoinu pouze 1,77 %. Centrální banky a politici vždy využívali 2% cílové reference, ale data z webových portálů, jako jsou shadowstats.com a equipmentradar.com, jasně ukazují, že obecný růst cen zboží a služeb je mnohem vyšší než 2 %. Na rozdíl od systému Fedu se roční míra inflace Bitcoinu zmenšuje během půlení odměn každé čtyři roky.

Satoshiho myšlenka aktivní nabídky spojená s poptávkou a mírou odměn snižující se každé čtyři roky vytvořila předvídatelný ekonomický systém s mírou inflace, kterou nikdo nemůže ovládat.

Ve skutečnosti můžeme předpovědět hrubými odhady, o kolik bude v budoucnu míra inflace Bitcoinu nižší. Do roku 2025 se odhaduje, že inflace Bitcoinu bude nižší než 1 % a do roku 2028 bude roční míra inflace v síti 0,4 %.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
St 10:31  Povinnosti CAIs (MiCA) JUDr. Lumír Schejbal (SCHEJBAL&PARTNERS)
Út 13:45  Halving BTC se blíží X-Trade Brokers (XTB)
Po 10:42  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688