Petr Volný (Upvest)
Okénko nemovitosti  |  28.06.2021 13:41:44

Upvest představuje novou investiční příležitost – OC Kukleny

Společnost Upvest, provozovatel stejnojmenné platformy pro online investice do developerských projektů, zveřejnila další investiční příležitost tohoto roku –  projekt OC Kukleny. Investorům je nabídnuta možnost investovat ve formě participace na překlenovacím mezaninovém úvěru za účelem akvizice funkčního obchodního centra v Hradci Králové (OC Kukleny). Tento úvěr doplní seniorní financování od Komerční banky a.s., která s Upvestem v minulém roce navázala partnerství.

Úvěr je poskytován za účelem úhrady části kupní ceny nemovitosti developerem Traxial a.s. od stávajícího vlastníka Albert Česká republika, s.r.o. Společnost Traxial a.s. má mnohanásobné zkušenosti s projekty komerčního charakteru a za dobu své existence úspěšně dokončila více než 40 objektů pro české i zahraniční investory v celkové výši přes 2,7 mld. .

Čistý výnos pro investory je stanoven na 6,25 % s úroky vyplácenými měsíčně z výnosu z měsíčního nájmu. Fundraising poběží do 19. července 2021. K dnešnímu dni již Upvest zaznamenal 451 investic v celkové hodnotě téměř 26 400 000, čímž se blíží k cílové částce 27 500 00. Odhadovaná doba splatnosti se pohybuje v rámci 12 měsíců.


Petr Volný

Petr se výpočetní technice věnuje již od svých 5 let, v tomto věku totiž napsal první počítačový program. Své nadání poté formoval během studií na Fakultě informatiky na Masarykově univerzitě v Brně. V roce 2012 začal působit ve sféře soukromé, nejdříve ve startupu GoodData, ve kterém zakládá jeden z prvních českých velkých hackathonů s názvem CzechHackathon, a poté ve startupu Represent.com. O pět let později, v roce 2017, ve spolupráci s Davidem Musilem vzniká investiční crowdfundingová real-estate platforma - Upvest.cz. Platforma Upvest se od svého založení již podílela na 15 projektech, v rámci nichž proběhlo přes 4 921 investic o celkovém objemu více než 311,5 milionů korun. Mezi jeden z hlavních milníků společnosti se řadí kapitálový vstup Komerční banky prostřednictvím její dceřiné společnosti KB Smart Solutions v červenci roku 2020, pro Upvest představuje definitivní validaci produktu a způsobu, kterým služby svým klientům nabízí.


UPVEST

Společnost Upvest nabízí pomocí online platformy investiční příležitosti na poli realitního crowdfundingu. Tato služba je přínosná jak pro developery, tak investory s většími i menšími zkušenostmi. Jedná se o investice do konkrétních realitních projektů, jejichž výnosnost se pohybuje v rozmezí 5 % - 7,5 %.

Společnost byla založena Davidem Musilem a Petrem Volným v roce 2017. Od svého uvedení na trh se podílela na 15 projektech, v rámci kterých proběhlo již přes 4 921 investic o celkovém objemu více než 311,5 milionů korun.

V červenci 2020 do Upvestu kapitálově vstoupila skupina Komerční banky prostřednictvím své dceřiné společnosti KB Smart Solutions, která se specializuje na propojování bankovního světa se světem fintechu. Pro Upvest se jedná o definitivní validaci produktu a způsobu, kterým služby svým klientům nabízí.

Všechny projekty jsou vždy schvalované specializovanou investiční komisí, která rozhoduje o umístění projektů na Upvest.cz. Ta se aktuálně skládá z Dušana Šťastníka, Milana Dembowski a Jana Krákory. Dušan Šťastník dříve pracoval mimo jiné jako šéf české pobočky americké společnosti JLL a nyní působí jako nezávislý poradce. Milan Dembowski je členem ARTN a zároveň ředitelem týmu realitního financování Komerční banky. Jan Krákora je partnerem advokátní kanceláře Wilsons, jež se specializuje na komplikované finanční a investiční transakce. Ze své funkce poskytuje poradenství bankám, institucionálním investorům, investičním fondům a dalším finančním institucím.

Více informací na https://www.upvest.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688