Modrá je dobrá: ze škály trendy odstínů si vybere každý

Quick-Step, 28.6.2021

Modrá barva zaplavila svět interiérového a produktového designu jako tsunami. Není divu. V přítomnosti modré se cítíme příjemně a když ji zkombinujeme s teple působícím materiálem, jakým je dřevo, vytvoříme ze svého interiéru bezpečné útočiště. S vybranou podlahou z kolekce laminátových, vinylových nebo dřevěných podlah Quick-Step tak můžeme svůj domov snadno proměnit v útulné hnízdo.

Pestrá paleta odstínů 

Nejnovějším trendem v interiérovém designu je modrá ve všech svých podobách. Od azurové, která nás přenese na daleká exotická pobřeží, po tajemné indigo, po stovky let spojené s duchovním osvícením.

Každý odstín vyvolává jiný pocit. Živá kobaltová modř i elektrizující modrá mají povzbuzující účinek, zatímco měkčí tóny, mezi které patří blankytná a petrolejová, uklidňují. Není divu, že poslední dvě zmíněné barvy postupně ovládly naše koupelny i ložnice. A nyní se eklektická směs nejrůznějších odstínů modré přesouvá také do obývacích prostor.

Hrátky s modrou

Modrá sice může zastupovat nejchladnější barvu v barevném spektru, ale nemusí. Nabízí totiž mnoho variant. Může u ní dominovat buď teplý nebo chladný podtón, v závislosti na kombinaci barev a materiálů. Náš výběr podlahy tak skutečně může mít významný vliv na výsledný dojem, který modrá vytvoří. Podlahy Quick-Step reprezentují vzhled dřeva v mnoha podobách, a je na nás, jaké zvolíme a jakého efektu tak ve svém interiéru docílíme.

Pokud sníte o útulném obývacím pokoji, zvolte tmavě modré stěny, a ty nakombinujte se dřevem. Pro umocnění pocitu bezpečí si můžete pohrát s doplňky v teplých zemitých tónech, jako jsou kaštanově červená, čokoládově hnědá a okrová žlutá. Možná je také kombinace s ratanem a keramickými předměty v tmavších odstínech.

Pokud je pro vás výmalba na modro příliš razantním krokem, můžete sáhnout po modré pohovce nebo dekorativních prvcích, například po ručně vyráběné keramice v barvě Delftské modři nebo intenzivnější tyrkysové.

Fanoušci skandinávského designu si přijdou na své kombinací pastelové modré se světlým dřevem. Světlé odstíny modré současně zjemní šedý tón podlahy. Hladkým vinylem v dekoru betonu zase podpoříme chladné tóny modré. Co takhle vše nakombinovat s akcenty z oceli a černého kovuabychom docílili ještě chladnějšího a více urbanistického stylu?

Závěr? Modrá je univerzální barva, která se perfektně hodí k vytvoření osobitého interiéru ve spojení s podlahou vašich snů.

Quick-Step

Quick-Step je značka kvalitních podlah vyráběná společností Unilin. Neustálý výzkum a inovace udělaly ze značky Quick-Step jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostala nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic®, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.

Více informací na:www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry