mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  28.06.2021 07:37:00

Podmínky vstupu a pobytu na Tchaj-wanu - Od 27. 6. 2021 musí cestující, kteří vstoupí na Tchaj-wan, absolvovat 14denní karanténu

Podmínky vstupu a pobytu na Tchaj-wanu

17.05.2021 / 11:30 | Aktualizováno: 28.06.2021 / 07:37

V důsledku zhoršené epidemiologické situace je od 18. 5. 2021 zpřísněn režim na hranicích – vstup je umožněn pouze rezidentům a z humanitárních důvodů. Tranzit přes Tchaj-wan není možný. Od 27. 6. 2021 musí cestující, kteří vstoupí na Tchaj-wan, absolvovat 14denní karanténu ve specializovaných karanténních hotelech nebo skupinových karanténních zařízeních na vlastní náklady. Nadále platí povinnost po příletu předložit osvědčení s negativním výsledkem na COVID-19 RT PCR, a to pro všechny věkové kategorie. Na očkování či prodělání nemoci nebere Tchaj-wan zřetel! Vzhledem k aktuálně zhoršené epidemiologické situaci a výskytu komunitního přenosu viru SARS-CoV-2 platí četná omezení včetně uzávěry škol a míst veřejného setkávání. Roušky jsou povinné kdekoli mimo domov.

1. VSTUP NA ÚZEMÍ A TRANZIT

Vstup na Tchaj-wan je povolen pouze rezidentům (držitelé tzv. ARC - Alien Resident Certificate), na které se vztahuje povinnost karantény (vizte níže), a dále ze závažných humanitárních důvodů.

Tranzit přes Tchaj-wan je zakázán!

Všichni cestující přilétající na Tchaj-wan bez ohledu na státní příslušnost nebo účel cesty jsou povinni předložit osvědčení o negativním výsledku testu COVID-19 RT-PCR, které nebude starší tří pracovních dní před nástupem do letadla. Tato povinnost se vztahuje i na všechny věkové kategorie včetně novorozenců. Osvědčení o negativním výsledku testu COVID-19 RT-PCR musí být vystaveno zdravotnickým zařízením, které je považováno za kvalifikované místní vládou v místě odletu cestujícího. V zásadě musí být takové osvědčení vyhotoveno v angličtině, čínštině, nebo čínštině i angličtině (dvojjazyčná verze). Osvědčení musí obsahovat informace: jméno uvedené v cestovním pasu cestujícího, datum narození nebo číslo cestovního pasu cestujícího, datum odběru vzorků a datum protokolu o zkoušce, název viru, metodu testování a jeho výsledek.

Všichni přišedší na Tchaj-wan musí absolvovat 14denní karanténu, jejíž podmínky jsou přísné a její dodržování přísně hlídané. Upozorňujeme, že Tchaj-wan NEPŘIHLÍŽÍ k očkování či prodělání nemoci Covid-19!

UPOZORŇUJEME, ŽE OD 27. 6. 2021 CESTUJÍCÍ, KTEŘÍ PŘIJEDOU NA TCHAJ-WAN, BUDOU MUSET ZŮSTAT V KARANTÉNNÍM HOTELU NEBO SKUPINOVÉM KARANTÉNNÍM ZAŘÍZENÍ NA VLASTNÍ NÁKLADY PO DOBU 14 DNŮ (DOMÁCÍ KARANTÉNA NENÍ MOŽNÁ). PŘED KONCEM KARTÉNNÍHO OBDOBÍ TAKÉ PODSTOUPÍ RT-PCR TEST. KONKRÉTNÍ PODMÍNKY A VÝJIMKY NALEZNETE V ODKAZU ZDE.

Na letišti je nutné zaregistrovat všechny osoby do on-line systému Centra pro kontrolu nemocí - od té doby je sledován pohyb mobilních telefonů. Přesun do místa výkonu karantény je umožněn po zvláštní dezinfekci prostřednictvím vyčleněných vozů taxi. V průběhu karantény není možné za žádných okolností hotelový pokoj bez vyrozumění policie a CDC. Jídlo je možné objednávat on-line, odvoz odpadků je nutné objednat prostřednictvím policie. Policie denně telefonuje. Při porušení karantény jsou udělovány vysoké pokuty.

Po absolvování karantény následuje období 7denního self-health managementu, které znamená, že dotyčný se má vyvarovat frekventovaných míst a chodit pouze do práce či školy a pro nákup nejnutnějších potravin. Po celou dobu režimového opatření je třeba na veřejnosti nosit roušku (i venku). Praxe je taková, že však četné instituce neumožňují vstup osobám v self-health managementu (včetně většiny škol).

 

2. DOPRAVA

Veřejná doprava v rámci Tchaj-wanu funguje bez omezení. Letecká spojení s Evropou jsou zachována v omezeném režimu. Upozorňujeme, že osoby v karanténě či self-health managementu nemohou používat veřejnou dopravu.

 

3. OPATŘENÍ

V rámci květnového zhoršení epidemiologické situace a výskytu komunitního přenosu nákazy přijímají jednotlivé okresy restriktivní opatření včetně uzávěry škol, sportovišť a služeb. Ve všech obchodech a restauracích je nezbytná jmenná registrace. Roušky jsou povinné všude mimo domov a jejich nenošení je pokutováno. Veřejné akce jsou zakázány a ve vnitřních prostorách se může sejít nejvýše 5 lidí najednou.

 

4. ODKAZY

Internetové stránky tchajwanských institucí:

Zvláštní informační portál tchajwanské administrativy o epidemii Covid-19

Center for Disease Control

Bureau of Consular Affairs

Immigration Agency

 

Podrobnosti týkající se aktuálního nařízení naleznete na tomto konkrétním odkazu tchawanské instituce Taiwan Centers for Disease Control.

 

5. NÁVRAT DO ČR

Tchaj-wan je uveden na seznamu zemí s velmi vysokým rizikem nákazy (tmavě červená). Přesné podmínky pro návraty z oblastí v této kategorii naleznete na webu ministerstva zahraničí ČR.

Seznam tchajwanských nemocničních zařízení, kde je možné podstoupit RT-PCR test naleznete v příloze.

 

přílohy

RT-PCR testy - seznam nemocničních zařízení - 605 KB PDF (Acrobat dokument) 9.2.2021
https://www.mzv.cz/file/4205440/DESIGNATED_HOSPITALS_COVIV_19_PCR_TESTING.pdf


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688