Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  24.06.2021 00:00:00

Zástupci Středočeského kraje a starostové diskutovali o záměru vystavět vodovodní přivaděč v koridoru dálnice D3

voda

Dne 22. června 2021 proběhlo setkání zástupců Středočeského kraje se starosty obcí v Netvořicích. Předmětem jednání bylo předání aktuálních informací o postupu přípravy projektu „Vodovodního přivaděče v koridoru dálnice D3“, a o závěrech studie proveditelnosti „Zajištění zabezpečenosti dodávky vody pro území Středočeského kraje v rámci Pražské metropolitní oblasti“. Setkání se zúčastnili zástupci společnosti Vodohospodářský rozvoj a výstavba, a.s., kteří jsou zpracovatelem projektové dokumentace a studie proveditelnosti, dále zástupci společnosti Úpravna vody Želivka a.s. a zástupci Posázavského skupinového vodovodu a DSO JavorníkBenešov.

Setkání navázalo na setkání se starosty, které proběhlo před čtyřmi lety rovněž v Netvořicích. Tehdy byli přítomní seznámeni s kroky směřujícími k realizaci projektového záměru vybudování vodárenské soustavy v koridoru dálnice D3, které bude třeba realizovat za účelem zajištění dodávky vody do regionu. Od úvodního jednání došlo v projektu k významnému pokroku. Probíhá zpracování projektové dokumentace na „Vodovodního přivaděče v koridoru dálnice D3“ do fáze územního rozhodnutí, která je financována Středočeským krajem. Byl založen budoucí investor vodovodního přivaděče (Želivská dálniční a.s.) a hledají se možnost financování vlastní výstavby vodovodu.

Na setkání dne 22. června 2021 informovala radní pro životní prostředí a zemědělství Jana Skopalíková (Piráti) přítomné o dalších krocích Středočeského kraje, především časovém harmonogramu prací a požádala o součinnost ze strany měst a obcí, které budou mít zájem o připojení na vodovodní přivaděč. Technické řešení prezentovali zástupci zpracovatele tj. společnost Vodohospodářský rozvoj a výstavba, a.s.

Přítomní starostové se zajímali především o možnosti napojení na vodovodní přivaděč a kroky, které bude třeba učinit z jejich strany, aby obec mohla být na vodovodní přivaděč připojena. Zájem byl nejen ze strany obcí, které mají již v současné době problémy se zásobováním obyvatel pitnou vodou, ale i obcí s lokálním vodním zdrojem, které by si napojením zvýšili zabezpečenost dodávky pitné vody a zajistili další rozvoj obce. Vzhledem k tomu, že stavba vodovodního přivaděče umožní připojení obcí Středočeského kraje ohrožených nedostatkem vody na kapacitní skupinové vodovody se zdrojem vodní nádrže Želivka, setkali se kroky Středočeského kraje v této věci s pozitivním ohlasem.


voda (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688