pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  23.06.2021 00:00:00

Kraj chce pomoci s opravou rozhledny Borůvka

Kraj chce pomoci s opravou rozhledny Borůvka

Kraj chce pomoci s opravou rozhledny Borůvka
(23.6.2021)

Hejtman Martin Netolický navštívil v úterý odpoledne obec Příluka na Litomyšlsku. Se starostou obce Davidem Šimkem a starosty Proseče Janem Macháčkem a Jarošova Martinem Olbrichem hovořil o rozvoji cestovního ruchu v Mikroregionu Maštale, který patří mezi hojně navštěvované oblasti v kraji.

„Mikroregion Maštale byl založen před více jak 20 lety a má za sebou velký kus práce. Mimo jiné se nám podařilo vybudovat tři rozhledny. Toulovcova rozhledna byla po letech postavena znovu, Terezka i díky podpoře Pardubického kraje na etapy opravena a v letošním roce jsme požádali o dotaci na rozhlednu Borůvka, protože její stav není dlouhodobě udržitelný,“ uvedl starosta Proseče a předseda Mikroregionu Maštale Jan Macháček. „V rámci dotačního titulu na podporu infrastruktury cestovního ruchu předkládáme zastupitelstvu na nejbližším jednání ke schválení částku 200 tisíc korun na opravu, která umožní další bezproblémový provoz rozhledny,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Ten se seznámil s projektem takzvaného Mikroíčka, tedy malého informačního centra. „V Příluce je toto malé informační centrum spojené například se stánkem s občerstvením, kde je personál proškolen podat turistům základní informace a suplovat tak funkci klasického informačního centra. Navíc poskytuje také základní občerstvení, což je zajímavá cesta, jak oživit služby pro turisty a zatraktivnit dané místo,“ uvedl hejtman Netolický s tím, že klasická informační centra jsou například v Proseči, Budislavi či Poříčí u Litomyšle.

Samostatným tématem byla možnost rozšiřování stávající sítě cyklotras a cyklostezek v celém širším regionu od Litomyšle po Proseč s možným čerpáním evropských fondů v příštím programovém období. Řeč byla také o plánu oprav a modernizací silnic nižších tříd s využitím fondů Evropské unie, ale i v souvislosti s návozem materiálu na stavbu dálnice D35. „Jednou z plánovaných modernizací silnic, kterou chceme uplatnit v rámci nového programového období, je 14 kilometrů dlouhý úsek silnice II/358 z Litomyšle až do Nových Hradů v předpokládané hodnotě 360 milionů korun,“ řekl hejtman Netolický.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688