Export (export.cz)
Ze světa  |  17.06.2021 16:20:37

Konference ekonomických diplomatů 2021

Ve dnech 21. – 25. června 2021 se uskuteční každoroční konference ekonomických diplomatů českých zastupitelských úřadů v zahraničí. V pondělí 21. června 2021 v 8:00 hodin ráno zahájí konferenci svými video-zdravicemi předseda vlády České republiky Andrej Babiš a ministr zahraničních věcí České republiky Jakub Kulhánek.

Foto: Shutterstock

Konference bude probíhat formou moderovaných diskusních bloků. Debatujícími budou ministři a další představitelé resortů zapojených do projektů ekonomické diplomacie, ředitelé agentur na podporu exportu a investic, předsedové nejvýznamnějších podnikatelských reprezentací, sektorových organizací či asociací, finančních institucí, renomovaní ekonomové, zástupci institucí na podporu vědy, výzkumu a inovací a soukromého sektoru.

Česká republika patří k nejotevřenějším ekonomikám a podíl vývozu zboží na našem HDP dlouhodobě dosahuje až 80 %. Význam českého exportu byl během pandemie ještě umocněn propadem domácí spotřeby v oblasti zboží i služeb. Náš vývoz více než kdy jindy plní funkci tahouna české ekonomiky. Proto je podpora českých firem na zahraničních trzích jednou z priorit Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek bude v den zahájení porady na jednání Rady pro zahraniční věci v Lucemburku. V úterý se sejde se všemi ekonomickými diplomaty, kteří do Prahy přijeli, osobně a probere s nimi priority a úkoly pro českou ekonomickou diplomacii pro nadcházející rok. Téhož dne na konferenci ekonomických diplomatů vystoupí také místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček, který se ve svém vystoupení bude věnovat mj. Hospodářské strategii České republiky.

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa se zúčastní diskuzního bloku o restartu ekonomiky, obchodu, cestovního ruchu a kultury. Tento blok začíná v pondělí 21. června od 10:15 hodin. Martin Tlapa bude společně s náměstkem ministra kultury Jiřím Vzientekem, ředitelem agentury CzechTourism Janem Hergetem a s dalšími řečníky diskutovat o tom, co znamenal COVID pro českou ekonomickou diplomacii, jaké jsou hlavní výzvy pro českou ekonomiku a české firmy, o pozvolném restartu cestovního ruchuČeské republice a dalších tématech.

Součástí porady bude také blok věnovaný prioritám předsednictví České republiky v Radě Evropské unie. Česká republika se svého historicky druhého předsednictví ujme  1. července 2022.

Svou účast potvrdili prezident Hospodářské komory České republiky Vladimír Dlouhý, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy České republiky Radek Špicar, bývalý guvernér České národní banky Miroslav Singer, hlavní ekonomika Raiffeisenbank Helena Horská a mnoho dalších.

Cílem konference je zprostředkovat ekonomickým diplomatům českých ambasád v zahraničí informace o novinkách a prioritách v oblasti prosazování českých ekonomických zájmů v zahraničí, aktuální ekonomické situaci České republiky a jejím výhledu, zhodnocení spolupráce jednotlivých resortů zapojených do podpory vnějších ekonomických vztahů a nabídnout pohled českých firem na formy státní podpory exportu. Nedílnou součástí je zhodnocení celoroční práce ekonomických diplomatů. Ve středu 23. – pátek 25. června proběhnou konzultace ekonomických diplomatů s exportními firmami.

Vzhledem k přetrvávajícím sanitárním opatřením se konference bude konat v „hybridní formátu“,tzn. část ekonomických diplomatů se jí zúčastní distančně on-line. Přímý přenos konference přímo z Velkého sálu Černínského paláce bude možné sledovat v pondělí 21. června 2021 od 8:00 hodin na Facebookovém profilu Ekonomické diplomacie, případně na tomto odkaze.

The post Konference ekonomických diplomatů 2021 appeared first on MZV.

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688