MONETA Money Bank (MONETA)
Osobní finance  |  15.06.2021 10:00:26, aktualizováno 16.06.2021 10:36:20

MONETA eviduje výrazný nárůst „chytrých“ plateb. Klientů platících hodinkami či mobilem je o 83 % více než vloni


Obliba chytrých plateb stoupá. Za 83% nárůstem platících klientů s telefonem nebo chytrými hodinkami stojí především větší důvěra v bezpečnost tohoto způsobu placení, což dokládají stále se zvyšující částky jednotlivých plateb.

Růst oblíbenosti bezkontaktních plateb chytrými hodinkami a mobilem dokládají dlouhodobě sbíraná data banky. V ročním období mezi červnem roku 2020 a květnem 2021 zaznamenala MONETA nárůst o 83 % klientů platících skrze virtuální karty umístěné v některém z chytrých zařízení.

růstem takto platících klientů stoupá i počet samotných „chytře“ uskutečněných plateb: od loňského června do letošního května jich MONETA eviduje o 72 % víc, samotný objem všech plateb se pak zvýšil o 80 %.

„Platby prostřednictvím Google Pay, Apple Pay a chytrých hodinek Garmin a Fitbit jsme na českém bankovním trhu zavedli jako první. Jsme proto velmi rádi, že naši klienti tyto služby využívají, neboť jde o pohodlné, a především velmi bezpečné způsoby placení. Stále navíc pracujeme na vylepšování naší mobilní aplikace Smart Banka, která je pro bezkontaktní placení mobilem či hodinkami ideálním ekosystémem. Smart Banka je navíc dostupná na všech chytrých zařízeních společnosti Apple,“ uvedl v této souvislosti Jakub Komenda, šéf digitálních kanálů skupiny MONETA.

Nejčastěji užívanými službami pro placení chytrou elektronikou jsou Apple Pay a Google Pay, které MONETA svým klientům nabídla od února 2019, respektive podzimu 2017. Ve statistikách nicméně výrazně vedou uživatelé zařízení s nakousnutým jablkem, a to v poměru o 53% vyšší uživatelnosti Apple Pay oproti Google Pay.

Klienti bezkontaktních plateb chytrým telefonem či hodinkami oceňují na těchto službách nejen pohodlí, ale také bezpečnost. „V telefonu ani v hodinkách, do kterých si uživatel platební kartu nahraje, se totiž číslo dané karty neukládá. Namísto toho získá takto nahraná karta unikátní virtuální kód, který je spojený pouze s konkrétním chytrým telefonem nebo hodinkami. Pokud dojde ke ztrátě přístroje, stačí virtuální kód na dálku deaktivovat, a uživatel tak může nadále platit svojí plastovou kartou,“ vyjmenovává mluvčí Skupiny MONETA Zuzana Filipová.

Fakt, že si klienti MONETA Money Bank uvědomují, že jde o bezpečné způsoby placení, dokládají stále vyšší částky zaplacené v obchodech. Tou zatím nejvyšší bylo 240 000 korun, uhrazených přes službu Apple Pay u obchodníka Mercedes-Benz v Českých Budějovicích. Pomyslné prvenství v platbě prostřednictvím Google Pay pak drží klient MONETY, který částku 300 000 zaplatil společnosti Revolut.

 

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz


Poslední zprávy z rubriky Osobní finance:

Út 16:52  Rizika nového spoření DIP: Pozor na šmejdy, varují experti Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Út 14:28  Kurzovní lístek ČNB na úterý 23.04.2024 Redakce (Kurzy.cz)
Út 13:15  Rozšiřujeme nabídku ETF: AI, Indie, obrana a další Marek Pokorný (Portu)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688