Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  14.06.2021 10:05:24

Wall Street 11.6. - S&P500 druhý den v řadě uzavřel na maximech


V závěru týdne se akciové indexy v USA a Evropě obchodovaly v zelených číslech. V případě hlavních amerických indexů se nejlépe dařilo Nasdaq (+0.4%) a S&P500 (+0.2%), který uzavřel na novém maximu. Ze sektorů se nejlépe dařilo finančnímu (+ 0.6%) a informačním technologiím (+0.6) na druhé straně nejvíce ztrácelo zdravotnictví (-0.7%). Podle předběžných výsledků spotřebitelského sentimentu University of Michigan se spotřebitelský sentiment po květnovém poklesu mírně zlepšil a dosáhl úrovně 86.4 oproti květnovým hodnotám 82.8. Navzdory zlepšení celkového pohledu spotřebitelů na ekonomický vývoj stále u nich přetrvává znepokojení z rostoucích cen domů a aut.

Výkonnost evropských akciových indexů byla o něco vyšší EuroStoxx (+ 0.8%) podobně si vedli německý DAX (+ 0.8%), britský FTSE100 (+0.7%). Akcie reagovaly na čtvrteční výsledek zasedání ECB, kterého členové se rozhodli pokračovat v nákupu cenných papírů při vyšším tempu.

Ceny ropy dosáhly v pátek nových rekordů kontrakty na Brent futures (+0.1%) dosáhly úrovně 72.6 dolaru za barel a WTI futures (+ 0.7%) vystoupili na hodnotu 70.8 dolaru za barel. Ceny rostou v návaznosti na růst poptávky po ropě, která aktuálně roste rychleji než nabídka. Je možné očekávat postupné navyšování produkce ropy ze strany členů seskupení OPEC, která by do konce roku 2022 měla dosáhnout před pandemických úrovní.

V průběhu tohoto týdne mohou investoři očekávat několik důležitých zpráv. Z ekonomických dat budou zveřejňovány maloobchodní tržby a index cen výrobců. Kromě toho bude probíhat dvoudenní zasedání FEDu, jehož výsledkem by mělo být vyjádření k aktuální expanzivní politice. Dnes se neočekávají žádné podstatné informace. Akciové futures v USA zatím mírně rostou, trhy by tak měly otevřít pohybem vzhůru.

David Vantruba

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688