Maya Bersheva (Binance)
Okénko kryptoměny  |  11.06.2021 15:17:27

Binance představilo prvních 100 tvůrců pro NFT tržiště, Česko reprezentuje Julius Reichel

Společnost Binance, největší kryptoměnová burza na světě, oznámila jména 100 tvůrců, kteří budou prodávat svá díla na Binance NFT tržišti, jedním z nich je i český umělec Julius Reichel. Binance NFT tržiště, které bude spuštěno 24. června 2021 si klade za cíl podpořit a propagovat inovativní tvůrce z celého světa a upozornit na jejich díla z různých kultur.

Českou republiku bude v rámci programu “100 Creators” na Binance NFT Marketplace reprezentovat se svými díly v digitalizované podobě Julius Reichel. Ten uvede v rámci “100 Creators” na Binance NFT tržišti kolekci NFT, vymintovaných ze série obrazů 6G painting manifesto. Tato první sběratelská série bude složená z 6 obrazů ve fyzické i NFT podobě (profesionální shipping fyzického díla po celém světě bude již započítaný v ceně NFT).

Nosným prvkem u všech děl je meme, hlava, znak, i zkratka. Díla jsou obdélníková/obdélník orientovaný na výšku, primárně směřovaná na displej telefonu. Tématem většiny děl je zahlcenost, datový tok, technologie, budoucnost i morseova abeceda. Inspirací je klínové písmo, hieroglyfy, 8 bitové hry, rybářská síť i mimozemšťané. Celá sběratelská série obrazů pro NFT´s vznikla mezi koncem 2020 a rokem 2021, takže jsou v obrazech patrné i vlivy a emoce z masivního krypto bull marketu.

“Jsem velmi potěšen, že budu moci zveřejnit svá díla na nově vznikající NFT platformě a beru to jako přirozenou součást cesty testování hranic naší technologie. Je potřeba předběhnout budoucnost. Stejně jako jsem u dříve přijatých plateb v BTC a ETH za moje obrazy předem deklaroval, že hodnotu zabezpečím k dlouhodobému HODLU, tak u mých NFT kolekcí předem vyhlašuji, že po prodejích získané krypto zastakuji, abych jasně podpořil další rozvoj a validaci sítě a projevil respekt rostoucímu ekosystému nejen v umění… Nadprodukce neexistuje,“ vysvětluje Julius Reichel.


,,Jsme velice rádi, že můžeme právě Julia přivítat mezi prvními 100 umělci na naší nové NFT platformě. V Juliových plátnech jsou zřejmé odkazy na kryptografii, blockchain i kryptoměny. Věřím, že toto poselství bude jasně pochopeno komunitou uživatelů Binance a oceněno sběrateli NFT po celém světě,” komentuje spolupráci Maya Bersheva za Binance.

Binance NFT tržiště, které bude spuštěno 24. června 2021, představuje jedinečnou možnost pro české umělce a kreativní tvůrce představit svá díla v digitální podobě globálnímu publiku. Mezi hlavní výhody Binance NFT tržiště patří zpětný převod z kryptoměn na fiat měny. Stávající uživatelé budou moci na NFT tržišti obchodovat se svými stávajícími účty Binance. Noví uživatelé se budou moci jednoduše zaregistrovat na Binance.com. Mezi dalšími tvůrci, kteří se objeví v první stovce jsou například Krzysztof Gonciarz, Pokras Lampas či Mark Deodato. 




Obraz "Run to Ruin" současného výtvarníka Julia Reichela prodaný za 0,14 BTC v pražské Karpuchina Gallery.

Foto: Tomáš Rubín.

O tvůrci

Julius Reichel (*1981) je absolventem pražské UMPRUM v ateliéru Jiřího Davida, prochází intenzivním průzkumem měnícího se vizuálního kódu pro nalezení obrazové matice, která bude fungovat v reálném i budoucím čase. Julius je intermediálním umělcem, který programově zpochybňuje médium závěsného obrazu. Po tom, co smazal hranice mezi obrazem a objektem, ho začala zajímat materializace JPG, prostor a polohy mezi fyzickým a digitálním dílem.

Z jeho dlouhé řady sólo či skupinových výstav se dá vytyčit například Brain Frezzzzze ve Ville Pelle v Praze, 'Make a wish lil fish (Sugar 3)' v galerii Label 201 v Římě, 10 000 Racing Shivas (FuFU Poly - Zeit ) / MM - NY-JR v Hošek Contemporary v Berlíně, či účast na veletrhu Vinna Contemporary 2019 v zastoupení Karpuchina Gallery.

Je prvním českým umělcem, jehož obraz Run to Ruin se prodal za kryptoměnu oficiální cestou. Ověřený nákup uměleckého díla proběhl v pražské Karpuchina Gallery, prodal se  přesně za 0,14368542 bitcoinu (zhruba 110 000 Kč). Galerie se tak stala historicky první galerií v republice která umožnila koupi uměleckého díla za kryptoměnu.

O Binance

Binance je předním světovým poskytovatelem blockchainové a kryptoměnové infrastruktury s řadou finančních produktů, které zahrnují i největší burzu digitálních aktiv podle objemu obchodů. 

Platforma Binance, které důvěřuje více než 50 milionů lidí po celém světě, se zaměřuje na zvyšování svobody peněz a nabízí bezkonkurenční portfolio krypto produktů a nabídek.


Gleb Kostarev

Maya Bersheva

Maya má více než 15 let zkušeností s prací v marketingu, z nichž 8 let se věnuje blockchainu a kryptoměnám. Je velkým fanouškem decentralizovaných financí, technologií P2P a využití blockchainu a krypta v každodenním životě.

Dnes zastupuje největší světovou krypto burzu Binance v Česku a na Slovensku. Maya je dlouhodobým členem české krypto-komunity Paralelní Polis a organizačního týmu Hackers Congress Paralelní Polis 2020.



Binance

Binance je předním světovým poskytovatelem blockchainové a kryptoměnové infrastruktury s řadou finančních produktů, které zahrnují i největší burzu digitálních aktiv podle objemu obchodů. Platforma Binance, které důvěřují miliony lidí po celém světě, se zaměřuje na zvyšování svobody peněz a nabízí bezkonkurenční portfolio krypto produktů a služeb.

Více na https://www.binance.com/cs.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

St 11:47  Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál? Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
15.04.2024  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688