cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  03.06.2021 12:53:11, aktualizováno 06.06.2021 09:08:05

Šéf SECu přemítá nad Bitcoinem a tlumí naděje na schválení

Zainteresované subjekty v oblasti kryptoměn, zejména manažeři ETF, kteří se těšili, až budou moci vydělat na tolik očekávaných kryptoměnových ETF, přišli zkrátka. Gary Gensler, předseda SEC, pronesl komentář, který zmírnil jejich naděje na Bitcoinové ETF v letošním roce

Minulý týden, zatímco svědčil podvýboru pro finanční služby pro Sněmovnu reprezentantů, předseda SEC poznamenal, že prostor kryptoměn čelí výzvám a mezerám, které brání ochraně investorů. Dále uvedl, že žádná z burz pro obchodování s kryptoměnami se formálně nezaregistrovala u SEC.

Přetrvávající odtažitý pohled SEC

Není to však poprvé, kdy předseda SEC vyjádřil své obavy ohledně „laxního dohledu“. Podle odborníků a pozorovatelů kryptoměn komentáře naznačují, že SEC je odhodlána před schválením Bitcoinového ETF uvést trh s kryptoměnami pod svou regulaci.

Seznam čekatelů na schválení BTC ETF zahrnuje mimo jiné Trust Skybridge, Fidelity Tree, Wilshire Phoenix. ETF založené na Ethereu také nezůstávají pozadu, a to díky žádostem od WisdomTree a VanEck, které se ucházely o schválení SEC minulý měsíc.

Nedávno SEC odmítla žádosti o schválení některých BTC ETF a dokonce odložila rozhodnutí ohledně VanEcks, které bude vyřízeno v červnu. Globální vedoucí v Cboe, oblíbené burze cenných papírů, Laura Morrison uvedla, že očekává, že ke zpoždění dojde, a to i při všech jejich podáních.

Zpočátku byli nadšenci kryptoměn nadšení a optimističtí poté, co se Gensler dostal do křesla SEC. Díky tomu, že byl učitelem technologie blockchainu na Institute of Technology (Massachusetts), tak si všichni mysleli, že přispěje k revoluci v tomto odvětví. Jeho nedávné výzvy k „větší ochraně investorů“, zejména pokud jde o Bitcoin, však vyvolaly rozruch.

Divize správy investic na SEC navíc dále upozorňovala investory na rizika spojená s kryptotrhem. Obě akce podpořily nejistotu ohledně budoucího schválení ETF.

Úvahy kryptoměnových expertů

Craig Salm, druhý nejvyšší zástupce ve vedení Grayscale, poznamenal, že Gensler chce regulovat trh. Dále naznačil, že regulace trhu je to, na co se šéf SEC těší před schválením ETF.

Další pozorovatel investující do kryptoměn si myslí, že Gensler považuje schválení ETF Bitcoinu za prostředek k získání dohledu nad všeobecným trhem s kryptoměnami.

Někteří vyšší vedoucí pracovníci právního oddělení, jako jsou Sherrod Brown a Elizabeth Warren, se však domnívají, že obavy Genslera jsou oprávněné, a že před udělením souhlasu je třeba postupovat opatrně.

Co přinese budoucnost

I přes nejistotu zůstávají někteří vědátoři, včetně správců fondů, pozitivní. Jednou z takových osob je generální ředitel společnosti VanEck Jan van Eck.

Ten poznamenal, že ti, kdo jsou proti nařízení, potenciálně nutí investory přijímat riskantní investiční rozhodnutí.
Mezitím bude případný osud schválení ETF záviset na tom, do jaké míry je SEC přesvědčena, že nabízejí ochranu investorů, a jak moc bude upozorňovat na to, že kryptoměny podléhají cenové manipulaci a volatilitě.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688