mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  01.06.2021 13:28:00

Podmínky pro držitele vstupenek na zápasy EURO 2020 cestující do Velké Británie

Podmínky pro držitele vstupenek na zápasy EURO 2020 cestující do Velké Británie

31.05.2021 / 13:39 | Aktualizováno: 01.06.2021 / 13:28

Cestující z ČR se aktuálně musí ve Velké Británii podrobit 10denní karanténě. Pro držitele vstupenek na EURO nebude existovat z karantény výjimka. Před zápasem ve Wembley 22.6. je tak zapotřebí přicestovat do Anglie nejpozději 11.6. a zahájit 10 dnů karantény. Resp. karanténu je možné částečně zkrátit tím, že nejdříve 5. celý den po příjezdu do UK cestující absolvuje komerční PCR test (s negativním výsledkem). Podmínky pro diváky zápasů ve Skotsku budou teprve upřesněny, jednotlivé části Spojeného království postupují samostatně.

Velvyslanectví ČR v Londýně upozorňuje držitele vstupenek, kteří se chystají cestovat z ČR do Anglie na zápasy EURO hrané na stadionu Wembley, že ČR je na anglickém cestovním semaforu zařazena mezi „žluté země“. Je tedy nezbytné mít před cestou negativní test ne starší 72 hodin, dále si před cestou zakoupit balíček testů na 2. + 8. den po příletu (cca 190 GBP, dle poskytovatele), vyplnit před cestou příjezdový registrační formulář a dodržet 10 dnů karantény (ve svém ubytování, na hotelu apod.).

Karanténu je možné částečně zkrátit jedině tak, že nejdříve 5. celý den po příjezdu do UK cestující absolvuje další komerční PCR test v rámci schématu „test to release“ (tedy např. při příletu v úterý je možné příplatkový test absolvovat nejdříve v neděli, a ihned po obdržení negativních výsledků – termín jejich dodání doporučujeme předem ověřit u vybraného poskytovatele komerčních testů – je možné karanténu ukončit; nadále je však nutné absolvovat i předem zaplacený test v 8. dni – pokud tedy cestující do té doby zemi neopustí).

Nedodržení karantény je v Anglii penalizováno až do výše 10 000 GBP. V případě podezření, že se cestující chystá porušit karanténu a navštívit zápasy, mu také může odepřen vstup do země. Britské úřady rovněž upozorňují, že s ohledem na kontrolu příjezdových formulářů a potvrzení o negativním testu mohou na britských letištích vznikat fronty na pasových kontrolách.

V Anglii také nadále platí protipandemická opatření, v rámci kterých např. je nutné uvnitř nosit obličejové roušky a není dovoleno se shromažďovat v interiérech skupinám více než šesti lidí. Negativní test také pravděpodobně vyžadován pro vstup na stadion Wembley. Veškeré podrobnosti o požadavcích na vstup na stadion budou zpřístupněny na UEFA.com a v aplikaci UEFA EURO 2020.

Pravidla pro účast diváků na zápasech ve Skotsku teprve budou upřesněna, neboť jednotlivé části Spojeného království postupují v oblasti ochrany veřejného zdraví samostatně.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688