Okolí vodní nádrže Lipno se mění. Prohlédněte si unikátní 150 metrů dlouhé molo

REKLAMA       Inzerce, 28.5.2021

Na břehu Lipna, největší přehrady v České republice, v současné době vzniká jedinečný areál nesoucí jméno MOLO Lipno Resort. Jak už samotný název napovídá, jeho dominantou bude stopadesátimetrové dřevěné molo vedoucí přímo nad vodní hladinou nádrže. Nový prémiový resort vyniká komplexním pojetím, které kombinuje soukromí luxusních apartmánů, pětihvězdičkové zázemí přilehlého hotelu a moderní krajinářské prvky.

Úžasné procházky nad vodou

Architektonickou vizi areálu MOLO Lipno Resort zpracovala pražská pobočka světově uznávaného studia Chapman Taylor. Do plánu zakomponovala několik klíčových prvků, které společně vytváří nesmírně harmonický celek. Prvním z nich je výrazné molo, jež se díky svým 150 metrům stane vůbec nejdelším ve střední Evropě. Promyšlená konstrukce podepřená 67 betonovými piloty již letos v létě přivítá první návštěvníky. Ti se budou moci nejen kochat dechberoucími výhledy na okolní přírodu, ale také si vychutnat gastronomické speciality v panoramatické restauraci umístěné přímo na mole.

Inovativní molo nabídne rovněž výjimečnou příležitost pro koupání a plavání. Po lávce z něj povede přístup do venkovního vyhřívaného bazénu plovoucího přímo na hladině Lipna. Na břehu na dřevěné molo naváže veřejná pěší a cyklistická promenáda s příjemnými kavárnami, designovými obchody a informačním kioskem pro milovníky cykloturistiky. Na jejím konci v současnosti probíhá výstavba exkluzivních apartmánů vsazených do zahrady, navržené známou zahradní architektkou Štěpánkou Šmídovou. Ta v minulosti realizovala například luxusní golfový areál Oaks poblíž Prahy či terasy komerčního objektu SmíchOff.

Bezstarostný únik do přírody

Designové bydlení na břehu vodní nádrže představuje naprostý komfort uprostřed malebné šumavské krajiny. Luxusní nové apartmány v dispozicích od 1+kk po 5+kk nabídnou svým obyvatelům dokonalé místo k aktivnímu trávení volného času i zaslouženému odpočinku, například ve vlastní infrasauně či finské sauně. Protože areál MOLO Lipno Resort myslí na vše, je s amozřejmostí nezbytná infrastruktura jako speciální kóje pro uložení sportovního vybavení, společná nabíjecí stanice pro elektrokola či prostorná parkovací místa v podzemních garážích.

Posledním elementem, který utváří koncept MOLO Lipno Resort jako pohodlného druhého domova, je hotel se službami na pětihvězdičkové úrovni – a to jak pro hotelové hosty, tak pro majitele přilehlých soukromých bytů. S chodem domácnosti si tak rezidenti nebudou muset dělat žádné starosti. Zázemí pětihvězdičkového hotelu jim nabídne kromě správcovských a concierge služeb také vynikající fine-dinigovou restauraci či wellness centrum. Apartmány na Lipně charakterizuje ideální lokalita, výjimečná architektura a prvotřídní kvalita . Nový areál zkrátka nadchne všechny, kdo chtějí souznít s přírodou bez ústupků ze standardu moderního životního stylu.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba