Obchod a služby  |  27.05.2021 15:24:29

Jídlo na zahrádce v chladném počasí netáhne, ukazují obědové transakce kartami Edenred

Nebývale chladné a deštivé počasí zatím odrazuje mnoho lidí od toho, aby se chodili najíst na znovuotevřené zahrádky. Obědové tržby restaurací tak v minulém týdnu byly stále hluboko pod stavem před koronavirovou pandemií.

„Počet obědových transakcí byl minulý týden na 39 procentech v porovnání se situací před začátkem koronakrize,“ říká generální ředitel Edenredu Nicolas Eich. To je výrazně méně, než tomu bylo před rokem. V týdnu po 11. květnu 2020 (otevření zahrádek po prvním lockdownu), se počty obědových plateb pohybovaly těsně nad 50 procenty předcovidového stavu. „Jasně se tak ukazuje, jak moc je zapotřebí, aby se otevřely i vnitřní prostory,“ doplňuje Eich.

V porovnání s týdnem předchozím se minulý týden počty obědových transakcí zvýšily o pouhá tři procenta. I to je změna oproti loňsku, kdy konec prvního lockdownu přinesl silné oživení. „Je to ale dáno primárně počasím, které v květnu 2020 bylo pro otevření zahrádek výrazně příznivější oproti deštivému týdnu od 17. 5. 2021,“ uvádí Nicolas Eich.

Čísla Edenredu dokazují, jak moc celá gastronomie od začátku koronakrize trpěla i to, že i uplynulé měsíce byly pro celý sektor velmi dramatické. Edenred se proto snaží celému sektoru účelně pomoci s návratem strávníků. „Zavedli jsme rozsáhlý cashbackový program a zároveň umožňujeme restauracím napřímo komunikovat své nabídky na statisíce uživatelů. Litujeme, že tento důležitý sektor ekonomiky je z velké opomíjen v plánech na nastartování ekonomiky,” říká Eich.

I mírné oživení ale přineslo pro restaurace jednu pozitivní změnu. Lidé, kteří jdou na jídlo na zahrádku, utrácejí více než ti, kteří si je nechají dovážet domů. Průměrná výše jedné platby za oběd se totiž minulý týden vyšplhala na 139,90 , to je o 1,90 více než jaký byl průměr v tomto dubnu. „Z rozvozu si většinou neobjednáváte nápoje, na zahrádce ano. A to se hned projeví na vyšší platbě,“ říká Jakub Ryba, šéf inovací Edenredu. Ten očekává, že s lepším počasím a otevřením vnitřních prostor půjdou obědové útraty opět výrazněji nahoru, podobně jako loni v létě, kdy jsme v průměru za jeden oběd platili téměř 137 korun.

Propad počtu obědových transakcí oproti předcovidovému stavu (v procentech):

 

Průměrná výše plateb za obědy – Ticket Restaurant Card Index (na základě útrat 250.000 strávníků v ČR)

Uvedené hodnoty jsou v .


Edenred ČR obsluhuje 700 000 každodenních uživatelů z řad zaměstnanců, kterým poskytuje služby v síti 57 000 partnerských provozoven. V oblasti digitalizace patří k lídrům českého trhu. Stravenky a volnočasové benefity jsou k dispozici na jedné platební kartě Edenred Benefits. Karta umožňuje platbu mobilními aplikacemi Apple Pay a Google Pay. Čerpání benefitů je možné online díky platformě Edenred Benefity Café.
Skupina Edenred je přední platforma služeb a plateb a každodenní společník ekonomicky aktivních lidí. Propojuje 50 milionů uživatelů z řad zaměstnanců se 2 miliony partnerů z řad obchodníků prostřednictvím 850 tisíc klientů z řad podniků ve 46 zemích. Edenred nabízí účelová platební řešení pro stravování (stravenky), profesní mobilitu ((palivo, mýtné, údržba, služební cesty motivační pobídky (dárkové poukázky, platformy pro zapojení zaměstnanců) a podnikové platby (virtuální karty). Tato řešení zvyšují pohodu a kupní sílu zaměstnanců, zvyšují atraktivitu a efektivitu společností a oživují trh práce a místní ekonomiku.
10 000 zaměstnanců společnosti Edenred usiluje o to, aby se svět práce stal propojeným ekosystémem, který je každý den bezpečnější, efektivnější a uživatelsky přívětivější.
V roce 2019 skupina díky svým globálním technologickým aktivům spravovala obchodní objem 31 miliard EUR, a to především prostřednictvím mobilních aplikací, online platforem a karet.
Edenred je zapsán na burze cenných papírů Euronext v Paříži a je zahrnut v následujících indexech: CAC Next 20, FTSE4Good a MSCI Europe.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688