Aktuální průzkum: většina lidí se nebojí nákazy covidem v restauraci
„Zajímavostí je, že téměř totožné procento respondentů (17 %) se nebojí ani tak nákazy virem covid-19, ale vyjadřuje obavy z nepořádku v kuchyni, nedostatečné hygieny v kuchyni, špatných hygienických standardů při přípravě pokrmů z nesprávného uchovávání potravin a podobně. Je vidět, že tato problematika se v některých restauracích dlouhodobě podceňuje a lidé tento problém vnímají i přes mediální převahu covidových témat,“ upozorňuje Lukáš Rom ze společnosti Kärcher.
Co se týče obchodních center, jsou zde pro 45 % respondentů hygienické podmínky vyhovující a bez výhrad zde nakupují. 14 % lidí pak hygienu vůbec neřeší a obchodní centra navštěvuje. 41 % Čechů má k úklidu, čistotě a hygienickým podmínkám výhrady. Přesto OC ale 22 % občas navštíví, 16 % zde pravidelně nakupuje potraviny. Zajímavostí je, že opatrnější jsou při nákupech v obchodních centrech ženy, muži mají menší obavy.
•••
Průzkum pro společnost Kärcher zpracovala výzkumná agentura Rondo Data na vzorku 2100 respondentů ve věku 21-61 ze všech krajů ČR.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Začínáme se sladkovodním akváriem: Malý průvodce pro začátečníky
- Co je třeba vědět, než se pustíte do stavby skleníku, bazénu či chatky? Jak na drobné zahradní stavby podle nového stavebního zákona
- Dřevěná konstrukce při požáru mnohdy překoná ocelovou. Proč dřevostavba špatně hoří?
- Péče o drápky prospívá celkovému zdraví pejska. Jak na to?
- Podmořský svět, který léčí
- Pětina Čechů se chystá na změnu vytápění. Zájem roste o kombinace se solárními panely