pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  25.05.2021 00:00:00

Pardubický kraj: Radní schválili záměr výstavby nové záchranky v Litomyšli

Projektový záměr na výstavbu nové výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje schválila dnes krajská rada. Předpokládaná hodnota stavby před projektováním činí 36 milionů korun. Kraj by na tuto stavbu chtěl získat prostředky z fondů Evropské unie.

„Nová záchranka vyřeší současné nevhodné umístění a stísněný provoz v objektu Hasičské záchranné služby v Litomyšli a zkrátí dojezdové časy posádek pro spádovou oblast Litomyšlska. Umožní to blízkost hlavní silnice I/35 a nově budované dálnice D35,“ uvedla náměstkyně pro zdravotnictví Michaela Matoušková, která dodala, že nový objekt bude sloužit pro jednu posádku ve 24hodinovém provozu.

Na základě předloženého projektového záměru bude následovat projektování. „Projektová dokumentace až do stupně pro stavební povolení projektu bude řešena prostřednictvím Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje. Celkové předpokládané výdaje v projektovém záměru jsou v necelých 36 milionů korun s tím, že bychom větší část z celkových způsobilých výdajů chtěli získat z evropských peněz, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu v rámci programového období 21+. Proto nyní potřebujeme rozpohybovat kompletní projekci, abychom při vypsání dotační výzvy byli opět připraveni,“ sdělil radní pro regionální rozvoj a evropské fondy Ladislav Valtr.

Kraj chce i nadále pokračovat v budování typově stejných výjezdových stanic, které jsou tak v území rozeznatelné na první pohled. „Projektový záměr počítá s jednopodlažní budovou se dvěma garážovými místy pro zásahová vozidla zdravotnické záchranné služby, dvěma garážovými stáními sanitních vozidel, společnou provozní místností, šatnami, odpočinkovými místnostmi a dalším nutným zázemím uvnitř i venku. Jedná se o typový projekt adaptovaný na konkrétní prostor a potřebu, který je možné v obměnách vidět u dalších našich nových výjezdových základen například v Chrudimi, Vysokém Mýtě, Holicích či na Seči, kde stavba pomalu finišuje,“ řekl hejtman Martin Netolický.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688