pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  25.05.2021 00:00:00

Pardubický kraj hledá projektanta na modernizaci silnice ze Skutče do Štěpánova

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila zahájení výběrového řízení na zpracovatele projektové dokumentace pro modernizaci silnice II/305 ze Skutče směrem na Luži do Štěpánova. V rámci kraje se jedná o pilotní projekt v oblasti dopravy řešený metodou BIM.

„Jedná se o téměř dvoukilometrový úsek ze Skutče směrem na Luži až po obec Štěpánov. Celá plánovaná investice spočívá v modernizaci jak konstrukčních, tak asfaltobetonových vrstev vozovky s šířkou 7,5 metru, což odpovídá kategorii této silnice. Součástí bude také vybudování 166 metrů dlouhé opěrné zdi, odstranění a ošetření silniční vegetace podle dendrologického průzkumu, modernizace dopravního značení, dopravně-bezpečnostního zařízení a zádržného systému,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš. „V intravilánu obcí chceme položit takzvaný tichý kryt z důvodu snížení hladiny hluku z dopravy,“ doplnil náměstek Kortyš.

Podle Romana Línka, který je odpovědný za oblast investic, je v tuto chvíli předčasné hovořit o termínu zahájení stavby. „V rámci projektování zjistíme předpokládanou hodnotu stavby, kterou bychom rádi uplatnili v rámci Integrovaného regionálního operačního programu, pokud by se pro projekt našla v novém programovém období vhodná výzva,“ řekl Línek.

V průběhu roku 2023 lze očekávat novelu zákona o zadávání veřejných zakázek, ze které vznikne u nadlimitních veřejných zakázek povinnost stavbu připravovat, projektovat a realizovat tzv. metodou BIM. „Jedná se o zásadní krok vpřed nejen v přípravě a realizaci staveb, ale také z hlediska dalšího nakládání se stavbou jako majetkem kraje, neboť vzniklý „model“ slouží jako databáze informací o stavbě po celou dobu jejího životního cyklu, tj. od prvního konceptu až po zánik, resp. odstranění stavby. Pardubický kraj zvolil jako první pilotní projekt dopravní stavbu a dále připravuje též další pilotní projekt pro stavbu pozemní,“ vysvětlil Línek.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688