mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  24.05.2021 16:38:00

Česká zbrojovka oznamuje dokončení akvizice americké společnosti COLT

Česká zbrojovka oznamuje dokončení akvizice americké společnosti COLT

24.05.2021 / 16:17 | Aktualizováno: 24.05.2021 / 16:38

Česká zbrojovka Group oznámila dne 24. května 2021, že po získání všech potřebných regulatorních souhlasů od amerických a kanadských orgánů úspěšně dokončila akvizici 100% podílu ve společnosti Colt Holding Company LLC, mateřské společnosti amerického výrobce zbraní Colt’s Manufacturing Company LLC a rovněž jeho kanadské dceřiné společnosti Colt Canada Corporation.

Česká zbrojovka Group, CZG a Colt věří, že fúze přinese významné provozní, obchodní a výzkumně-vývojové synergie pro tento společný podnik, jehož celkové pro-forma tržby za rok 2020 přesáhly 570 milionů USD a který má více než 2 000 zaměstnanců v České republice, Spojených státech amerických, Kanadě a v Německu.

„Touto akvizicí jsme vytvořili strategické spojenectví mezi CZG a Coltem, které přinese Skupině řadu významných příležitostí. Zaměříme se na poskytování vysoce kvalitních výrobků našim zákazníkům s využitím synergií získaných touto akvizicí. Jsme přesvědčeni, že toto spojení bude přínosem pro naše zákazníky i akcionáře a dále posílí naše věhlasné značky,“ uvedl Lubomír Kovařík, předseda představenstva a prezident CZG. „Tato fúze rovněž potvrzuje naši vazbu na severoamerický trh, který je nedílnou součástí naší růstové strategie,“ dodal Kovařík.

Díky této akvizici získá Skupina CZG další výrobní kapacity a vytvoří si pozici pro to, aby se mohla stát předním dodavatelem střelných zbraní a klíčovým globálním partnerem pro zákazníky z řad ozbrojených složek i pro civilní zákazníky.

„Jsme rádi, že můžeme spojit naše síly s CZG. Jsme hrdí na naši tradici a věříme, že spojené síly našich společností a řada synergií, které fúze vytvoří, nám umožní zachovat naše kořeny a zároveň zajistit budoucnost značky Colt. Těšíme se na pokračování v dodávkách našich vysoce kvalitních výrobků a rovněž na investice do inovací a nabídky nových produktů v budoucnu. Věříme v úspěšné propojení našich firemních kultur, zkušenosti obou týmů a komplementaritu značek CZ a Colt,“ řekl Dennis Veilleux, prezident a CEO Coltu.

O společnosti CZGČeská zbrojovka Group SE

CZGČeská zbrojovka Group je společně se svými dceřinými společnostmi jedním z předních evropských výrobců ručních palných zbraní pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další civilní využití. CZG své produkty prodává především pod značkami CZ (Česká zbrojovka), CZ-USA, Dan Wesson, Brno Rifles a 4M Systems. Součástí skupiny CZG jsou společnosti Česká zbrojovka, CZ-USA, 4M Systems a CZ Export Praha. CZG rovněž drží menšinový podíl ve švédském výrobci optických montážních řešení pro zbraně, společnosti Spuhr i Dalby.

CZG má své sídlo v České republice a výrobní kapacity v České republice, ve Spojených státech a v Kanadě. Ve svých provozech v České republice, USA a Německu zaměstnává CZG zhruba 1 670 lidí.

O Coltu

Colt je jedním z předních světových designerů, vývojářů a výrobců střelných zbraní. Již více než 175 let zásobuje civilní a vojenské zákazníky a ozbrojené složky v USA a po celém světě.

Colt je dodavatel US armády, výhradní dodavatel kanadské armády a dodává špičkové výrobky také do dalších ozbrojených složek po celém světě. Ruční palné zbraně Colt se těší své reputaci pro přesnost, spolehlivost a kvalitu. Pistole a revolvery Colt používají příslušníci armád a ozbrojených složek v mnoha zemích, stejně jako lovci a sportovní střelci po celém světě. Podobně proslulé jsou i pušky Colt pro civilní a sportovní účely i pro ozbrojené složky.

Zpracoval: Jiří Janíček, Velvyslanectví ČR ve Washingtonu


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688