mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  21.05.2021 17:33:00

Pravidla vstupu z Polska do České republiky

KRIZOVÉ OPATŘENÍ: Pravidla vstupu do České republiky - AKTUALIZACE 15. 5. 2021

21.05.2021 / 17:30 | Aktualizováno: 21.05.2021 / 17:33

Území Polska je zařazeno do kategorie červených zemí, tedy zemí s vysokým rizikem nákazy COVID-19.

Vstup/návrat do ČR z Polska (platí pro občany ČR i občany třetích zemí)

Čeští občané a rezidenti kompletně naočkovaní v ČR se mohou vracet do ČR bez nutnosti testu či karantény. Od ukončení očkování musí uplynout min. 14 dní. / Čeští občané, jejich rodinní příslušníci, občané EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizinci s povolením k trvalému pobytu musí před vstupem do ČR vyplnit příjezdový formulář a zároveň v případě přepravy veřejnou dopravou podstoupit antigenní nebo PCR test, jehož provedení není na začátku cesty starší než 24 hod (antigenní), resp. 72 hod (PCR) a nechat si vystavit písemné potvrzení o výsledku. Následně musí předložit druhý PCR test (antigenní nestačí) provedený v ČR, a to nejpozději do 5 dnů od příjezdu. Do doby negativního testu je nutná samoizolace. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov. / Čeští občané, jejich rodinní příslušníci, občané EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizinci s povolením k trvalému pobytu, kteří se na území ČR nepřepravují veřejnou dopravou, musí podstoupit PCR test (antigenní nestačí) provedený v ČR, a to nejpozději do 5 dnů od příjezdu. Před vstupem do ČR musí vyplnit příjezdový formulář. Do doby negativního testu je nutná samoizolace. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov. / Cizinci cestující z těchto zemí musí před cestou do ČR vyplnit příjezdový formulář a zároveň podstoupit antigenní nebo PCR test, jehož provedení není na začátku cesty starší než 24 hod (antigenní), resp. 72 hod (PCR) a nechat si vystavit písemné potvrzení o výsledku. Následně musí předložit druhý PCR test (antigenní nestačí) provedený v ČR, a to nejpozději do 5 dnů od příjezdu. Do doby negativního testu je nutná samoizolace. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov.

 

VÝJIMKA PRO OČKOVANÉ OSOBY PŘI NÁVRATU ZE ZEMÍ S VYSOKÝM RIZIKEM NÁKAZY :

Osoby, kterým byl Českou republikou, Maďarskem, Spolkovou republikou Německo, Polskou republikou, Rakouskou republikou, Slovenskou republikou nebo Slovinskou republikou vystaven národní certifikát o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19, a u kterého uplynulo i) v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku nejméně 22 dní ale ne více než 3 měsíce od aplikace první dávky očkovací látky, ii) v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku a v případě aplikace druhé dávky očkovací látky ne více než 9 měsíců od aplikace první dávky očkovací látky, iii) v případě jednodávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku nejméně 22 dní ale ne více než 9 měsíců od aplikace dávky očkovací látky, (dále jen „očkované osoby“), před svým návratem do ČR ze zemí s vysokým rizikem nákazy pouze vyplňují příjezdový formulář. Osoby jsou povinny certifikát o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19 předložit při hraniční nebo pobytové kontrole.

 

Podmínky pro vstup na území ČR a karanténní opatření jsou upravena ochranným opatřením ministerstva zdravotnictví ze dne 14. května 2021. Seznam zemí s nízkým, středním a vysokým rizikem nákazy naleznete zde. Informace k podmínkám vstupu do jednotlivých států mají k dispozici zastupitelské úřady v daných zemích a Ministerstvo zahraničních věcí. Karanténní opatření a informace k provádění RT-PCR testu na přítomnost SARS CoV-2 jsou v gesci Ministerstva zdravotnictví.

Dochází k postupnému obnovování činnosti zastupitelských úřadů ČR v zahraničí. Na základě vývoje epidemiologické situace budou postupně uvolňovány možnosti vstupu cizinců ze třetích zemí na území České republiky. Podrobnější informace týkající se pobytu cizinců ze třetích zemí naleznete na stránce Informace k řešení pobytových záležitostí cizinců na území ČR.

 

OBČANÉ ČESKÉ REPUBLIKY, JEJICH RODINNÍ PŘÍSLUŠNÍCI A REZIDENTI
Pravidla_vstupu_a_navratu_do_CR_pro_obcany_CR_a_rezidenty_od_15_května_2021_-_20210515.jpg
ke stažení (pdf, 222 kB)

CIZINCI (NEREZIDENTI)
Pravidla_vstupu_a_navratu_do_CR_pro_cizince_z_3_zemi_od_15_kvetna_2021_-_20210515.jpg
ke stažení (pdf, 238 kB)

Omezeni_vstupu_cizincu_do_Ceske_republiky_od_30_ledna_2021_-_20210505.jpg
ke stažení (pdf, 237 kB)

 

TELEFONICKÁ A E-MAILOVÁ LINKA
Informační linky zodpovídají pouze dotazy v souvislosti s podmínkami vstupu na území ČR. Informace jsou poskytovány v češtině i v angličtině. Žádosti o individuální výjimky pro vstup na území nebudou zodpovídány, MV individuální výjimky ke vstupu neuděluje.

Telefonní linka: +420 974 801 801, provozní doba Po - Čt: 8:00 - 16:00 a Pá: 8:00 - 12:00
Emailová linka: cestovani.covid19@mvcr.cz
COVID19_infolinka-cas_ve_fronte_-_20210423.jpg
ke stažení (pdf, 393 kB)

 

Aktuální informace je možné nalézt pod následujícími odkazy:

https://www.mvcr.cz/clanek/coronavirus-informace-mv.aspx
https://koronavirus.mzcr.cz/cs /

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688