Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  21.05.2021 00:00:00

Hradec Králové: Letní koupaliště na Flošně se připravuje na otevření

O přesném datu otevření letního koupaliště bude rozhodovat vláda dle vývoje epidemiologické situace. Nejpravděpodobnějším termínem otevření koupaliště Flošna v Hradci Králové v letošním roce je zatím pondělí 31. května 2021. Okamžitá kapacita letního koupaliště Flošna je 1 800 návštěvníků. Kolik osob bude moci být skutečně vpuštěno do areálu při zahájení provozu a jaké podmínky budou muset být splněny, bude teprve určeno rozhodnutím vlády a příslušným nařízením Ministerstva zdravotnictví. Všechny aktuální informace budeme návštěvníkům sdělovat přes internetové stránky www.snhk.cz a facebook Koupaliště Flošna.
Koupaliště Flošna
 

 
 
Předpokládaná otevírací doba ve všední dny bude od 6 do 19 hodin. Otevírací doba v sobotu, v neděli a ve svátek bude od 9 do 19 hodin. K prodloužení otevírací doby do 20 hodin dojde až podle dalšího vývoje počasí. Plavecký bazén bude vyhříván na teplotu 26 – 28°C. Vyhřívání rekreačního a dětského bazénu bude zahájeno při příznivé předpovědi počasí.

Správa nemovitostí Hradec Králové, která koupaliště provozuje, doporučila ponechat ceny vstupného ve stejné výši jako v roce 2020, vedení města Hradec Králové nezměněný ceník schválilo. Celodenní základní vstupné pro dospělé bez čipových hodinek bude 150 , s čipovými hodinkami 125 . Celodenní zvýhodněné vstupné pro děti od 120 cm do 15 let, studenty do 26 let, seniory nad 62 let, držitele ZTP a ZTP/P bude 110 , pro majitele čipových hodinek 85 . Od 16 hodin je cena vstupného snížena. Hodinové a dvouhodinové vstupné je pouze pro majitele čipových hodinek, pro dospělé je za 49 a dvouhodinové za 79 . Pro děti od 120 cm do 15 let, studenty do 26 let, seniory nad 62 let, držitele ZTP a ZTP/P je hodinové vstupné 39 a dvouhodinové 59 . Děti do 120 cm mají vstup zdarma. Rodiny s minimálně dvěma dospělými a jedním platícím dítětem mají 10% slevu na vstupné.

Letní koupaliště není možné připravit na provoz během pár dní. Jen napouštění jednoho bazénu trvá jeden týden. S čištěním bazénů a přípravou technologie úpravy vody je tak na jeden bazén potřeba minimálně dva týdny. Proto byla příprava letního koupaliště zahájena již začátkem března. Jako první byl připraven 50 m plavecký bazén, pro případ, že by epidemiologická situace umožnila schválení kondičního plavání ve venkovních bazénech. Jako další byly připraveny travnaté opalovací plochy, záhony a došlo k prořezání vzrostlých stromů v areálu. V dubnu a květnu byla připravena technologie úpravy vody a byly vyčištěny a napuštěny zbývající bazény. Do otevření již zbývá pouze připravit adrenalinovou skluzavku Jump. V rámci přípravy letního koupaliště musí být zajištěno mnoho odborných kontrol a revizí. Jelikož se jedná už o dvanáctou letní sezónu, došlo k přeložení a vyrovnání části venkovní dlažby a probíhá natírání dřevěných pochůzných ploch. Probíhají i výměny časem poškozených dřevěných herních prvků na dětském hřišti. Plážový volejbal a jeho provoz bude také záviset na počasí, protože vzhledem ke stávajícím vydatným dešťům není možné kurty připravit a zprovoznit.

Koupaliště Flošna nabízí návštěvníkům 50m plavecký bazén, relaxační bazén s divokou řekou a s masážními lehátky, dětský bazén s minitobogány Kobra a dva velké tobogány, z toho jeden dušový, které obtéká líná řeka. Jedním z unikátních lákadel je adrenalinová skluzavka Jump. Pro děti je připraven dětský koutek se zastíněním, v němž jsou nejrůznější herní prvky. K aktivnímu pobytu na slunci si můžete užít dva kurty na plážový volejbal, nebo stolní tenis na vrchní terase. Všechny tyto atrakce jsou v ceně vstupného.

Od zahájení provozu v roce 2010 navštívilo letní koupaliště Flošna již přes milion spokojených návštěvníků.

Veškeré aktuální informace jsou pravidelně zveřejňovány na stránkách provozovatele www.snhk.cz a facebooku.

Zdroj: Správa nemovitostí Hradec Králové, foto ilustrační
 
Zodpovídá: Michal Komárek
Vytvořeno / změněno: 21.5.2021 / 21.5.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688