pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  14.05.2021 00:00:00

Brněnec a okolí čekají velké investice do silnic v majetku kraje i státu

Hejtman Martin Netolický a radní pro venkov, životní prostředí a zemědělství Miroslav Krčil navštívili obec Brněnec. Zde jednali také se starosty Hradce nad Svitavou a Rozhraní o investicích do silniční sítě v regionu, ale také dotační politice kraje směrem k obcím či rozvoji vodovodů a kanalizací.

Velkým tématem obcí jsou modernizace silnic v majetku kraje, ale také opravy silnice I/43 směrem na Brno. „V srpnu chceme zahájit modernizaci téměř sedmikilometrového úseku silnice II/366 z Křenova do Pohledů včetně průtahu obcí za 134 milionu korun bez daně. Pokud půjde vše podle předpokladů, tak bychom chtěli tuto etapu dokončit ve druhé polovině roku 2022,“ uvedl hejtman, který avizoval pokračování až do Hradce nad Svitavou. „V tuto chvíli běží výběrové řízení na šestikilometrový úsek z Pohledů do Hradce nad Svitavou v předpokládané hodnotě 208 milionů korun bez daně. U obou staveb jsme byli úspěšní v rámci 91. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu, kde je evropská dotace ve výši 60 procent z uznatelných nákladů,“ řekl hejtman.

Kromě staveb kraje je v oblastí tématem také budování obchvatu Svitav, který by měl začít na podzim letošního roku. Po jeho dokončení by kraj opravil druhou část komunikace procházející Hradcem nad Svitavou směrem na Svitavy. „Silnice bude přibližně půl roku oficiální objízdnou trasou při budování obchvatu Svitav, a proto bychom naplánovali její modernizaci až po dokončení obchvatu,“ který by měl být dokončen v roce 2023. Veškerá stavební činnost bude v okolí velmi náročná na koordinaci a řadu objízdných tras,“ řekl hejtman.

Druhým velkým tématem pro přítomné starosty byl rozvoj vodovodů a kanalizací, na který kraj v rámci svého dotačního již několik let přispívá. „Například Hradec nad Svitavou patřil v minulosti mezi úspěšné žadatele v rámci našeho dotačního titulu. V tuto chvíli řešíme situaci v Rozhraní, kde je situace komplikovaná s ohledem na velikost obce či složité podloží. Nyní obec ve spolupráci s VUT Brno zpracovává studii, která by měla napomoci s řešením nebo alespoň dalším nasměrováním,“ řekl krajský radní Miroslav Krčil.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688