Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  13.05.2021 22:57:19

Closing Bell (13. 5. 2021) – Musk srazil níže kryptoměny, situace v Indii doléhá na ropu

Počet amerických žádostí o podporu v nezaměstnanosti v uplynulém týdnu přibylo méně, než očekával analytický konsenzus a tento tradiční report z amerického trhu práce pomohl navrátit na unavený akciový trh lehký optimismus. Nejširší americký index S&P 500 připsal 1,40 %, průmyslový DJIA posílil o více než 1,50 % a technologický NASDAQ zakončil dnešní seanci 1% růstem. Dařilo se utilitám, průmyslu a sektoru financí. Ceny ropy klesly o více než 3 % kvůli obnovení klíčové provozovatelské sítě společnosti Colonial Pipeline a dosavadní nekontrolovatelné situaci ohledně pandemie v Indii, kde se infikovalo přes 350 tis. lidí za jediný den. V zemi třetího největšího spotřebitele ropy na světě podlehlo nákaze za pouhých 24 hodin přes 4 tis. obětí.

Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti podalo za uplynulý týden celkem 473 tis. Američanů. Analytické domy očekávaly report na 490 tis. Společnosti se snaží najímat pracovníky, vychází vstříc rostoucí poptávce a vyhlížejí postcovidové oživení ekonomiky. Ceny výrobců v podobě indexu PPI se v dubnu zvýšily o 0,6 %, což bylo více, než se očekávalo, a jednalo se o největší roční růst od roku 2010.

Ceny ropy mají dnes za sebou největší výprodeje za poslední měsíc, když společnost Colonial Pipeline, největší provozovatel sítě potrubí pro přepravu ropných produktů v USA a hlavní dodavatel pohonných hmot pro americký jihovýchod, již částečně obnovila provoz své potrubní sítě a prostřednictvím médií oznámila, že hackerům z východní Evropy proplatila téměř pět milionů dolarů jako výkupné poté, co se minulý týden stala terčem kybernetického útoku. Společnost výkupné zaplatila ve formě kryptoměny a na oplátku od hackerů obdržela dešifrovací nástroj k obnovení zablokované počítačové sítě. Návrat k běžnému provozu však potrvá ještě několik dnů. Analytici v minulém týdnu dopředu varovali, že delší odstávka může vyvolat nervozitu před letní motoristickou sezonou. U některých pump už docházely zásoby benzinu. Ceny pohonných hmot v posledním týdnu rapidně vzrostly a míří k rekordním hladinám z roku 2014.

Bitcoin a Ethereum zapadly v průběhu obchodování mezi poražené, když propadly o více než 10 %. Bitcoin se podíval zpět pod 50 tis. dolarů, Ethereum testovalo hladinu 3700 dolarů. Elon Musk se nechal slyšet, že jeho společnost Tesla (TSLA) již nebude přijímat k nákupu vozidel kryptoměny, čímž zcela zásadně zrušil relativně nový precedens. Šéf americké automobilky se rozhodl, že jeho firma nakonec nejhodnotnější kryptoměnu současnosti akceptovat nebude, a to kvůli obavám z jejího příliš vysokého energetického dopadu. Tesla dnes posilovala o více než 3 %.

Společnosti Facebook (FB), Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Netflix (NFLX) a Alphabet (GOOGL) se otřepaly ze série výprodejů, aby dnes vykryly část svých předchozích ztrát a pomohly indexu NASDAQ uzavřít čtvrteční obchodní den v zeleném. Americký internetový obchod Amazon hodlá v Kanadě a USA přijmout 75 tis. nových zaměstnanců. Amazon uvedl, že nábor se týká pracovních míst v rozvážce zboží a ve skladech. Průměrná počáteční mzda nových zaměstnanců bude činit 17 dolarů na hodinu.

Akcie Boeingu (BA) posílily v průběhu dne až o 4 % poté, co společnost obdržela pozitivní přikývnutí od Federálního úřadu pro letectví pro elektrickou opravu, která udržovala uzemněných asi 100 letadel ze série 737 MAX. Boeing následně vydal plán oprav ve snaze vrátit letouny MAX co nejrychleji do provozu.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688