cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  13.05.2021 17:59:22

SEC se vyhýbá Bitcoinovému ETF, cena BTC by z toho přesto mohla profitovat

SEC se vyhýbá Bitcoinovému ETF, cena BTC by z toho přesto mohla profitovat

13.05.2021 / Crypto Kingdom

S nebývalou vlnou institucí, které začínají přijímat Bitcoin, se regulační rozvoj zdá jako další krok. Jmenování Garyho Genslera, bývalého profesora MIT pro kryptoměny a blockchainovou technologii, předsedou Komise pro cenné papíry (SEC) tuto myšlenku jenom posílilo.

Je však docela dobře možné, že nová administrativa SECu by mohla pokračovat ve svém postoji proti BTC jako legitimní investici. Ve varovném prohlášení pro investory tvrdí Divize správy investic (Division of Investment Management - IM), že Bitcoin a trh s BTC futures s sebou nesou vysoká rizika.

Dále nazvali BTC „vysoce“ spekulativní investicí s velkou volatilitou a „nedostatkem regulace“ s potenciálem pro podvody a manipulace. Prohlášení povědomá všem účastníkům krypto prostoru za poslední roky. Na rozdíl od očekávání naznačují negativní vnímání Bitcoinu a kryptoměn.

Zaměstnanci IM, Divize ekonomické a rizikové analýzy a Divize pro přezkoumání tvrdí, že budou sledovat investice podílových fondů do BTC Futures. Během toho se budou snažit sledovat a analyzovat efektivitu a spravedlnost tohoto trhu. IM dodal následující:

"Naši zaměstnanci vyzývají jakýkoliv uzavřený fond, který se snaží investovat na trhu s Bitcoinovými futures, aby se před podáním registračního prohlášení poradil s personálem o investici navrhované fondem, předpokládaném souladu se zákonem o investičních společnostech a jeho pravidly, a také jak by fond měl zajistit odpovídající ochranu investorů."

Kupuje si SEC trochu času navíc?

Prohlášení štábu IM bylo přezkoumáno mnoha odborníky. Došli k různým závěrům. Zatímco někteří věří, že bližší kontrola BTC a jeho trhu by mohla být z dlouhodobého hlediska pro schválení regulací pozitivní, jiní tvrdí, že SEC vysílá striktní vzkaz všem.

Senior ETF Analytik pro Bloomberg Intelligence, Eric Balchunas, uvedl, že SEC sděluje investorům, aby se drželi Grayscale Bitcoin Trustu (GBTC), jednoho z mála institucionálních investičních produktů v USA, který poskytuje BTC expozici.

Balchunas spekuluje, že prohlášení štábu IM je součástí strategie, která má získat nějaký čas zmírnit část sílícího tlaku na regulátora, aby schválil Bitcoinové ETF. Nejméně 9 z těchto žádostí o ETF bylo u SEC podáno, což naznačuje vysoký institucionální zájem o tento produkt. Balchunas řekl:

"Ohledně všeho, co bylo řečno, mám svou oblíbenou teorii, že je to celé částečně způsob, jak si koupit trochu času a prostoru kvůli rostoucímu tlaku a podaným žádostem = 2021 ještě není zabitý, ale právě dostal ošklivou ránu do hlavy."

Příležitost pro Grayscale

Mezitím GBTC v posledních několika měsících strádá kvůli zavedení několika Bitcoinových ETFs v Kanadě a možnému očekávání „bezprostředního“ Bitcoinového ETF v USA. Vzhledem k tomu, že SEC se zřejmě vydal přesně opačným směrem, produkt Grayscale by z této skutečnosti mohl těžit, stejně jako cena BTC.

V loňském roce byla společnost Grayscale jedním z nejdůležitějších nakupujících a spoluúčastníků na růstu BTC trhu. V prosinci 2020 měla společnost průměrný denní nákup kolem 1 500 BTC. GBTC se v době svého vrcholu vyšvihlo z $20 miliard ve spravovaných aktivech na přibližně $40 miliard. Prohlášení SECu by mohlo spustit novou Grayscale "nákupní horečku". A tím pádem - zvedat tlak na růst ceny.

V době psaní tohoto článku se Bitcoin obchoduje nad $50 000, kam se vyšplhal po pádu na $45 600 poté, co Elon Musk oznámil, že Tesla nebude přijímat Bitcoin kvůli jeho vysoké spotřebě energie a špatnému vlivu na životní prostředí.

Musíme si tedy počkat, zda se z toho Bitcoin oklepe nebo bude pokračovat v hlubší korekci. Veškeré ostatní fundamenty a data však neustále hrají v jeho prospěch.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688