Swiss Life Select (Swiss Life Select)
Makroekonomika  |  12.05.2021 12:18:00

Fincentrum & Swiss Life Select získalo certifikát Etická firma

Společnost Fincentrum & Swiss Life Select získala od společnosti Compliance Academy certifikát „Etická firma 2021“. Je tak teprve třetí společností v České republice, která ho obdržela. Současně je první finančně poradenskou společností, která certifikací úspěšně prošla.

Certifikát „Etická firma“ prokazuje splnění základních standardů v oblastech firemní kultury, etiky, compliance a řízení rizik. Certifikát je udělován společností Compliance Academy na základě expertního hodnocení, které probíhá podle jednotné metodiky vycházející z mezinárodních ISO norem v oblastech compliance a řízení rizik a metodik veřejných institucí k problematice hodnocení compliance programů. Auditoři hodnotí v rámci certifikačního procesu především to, jak je organizace jako celek nastavena a řízena. Posuzováno je především to, jak jsou zaměstnanci organizace vedeni k etickému, morálnímu a právnímu jednání a naplňování souvisejících firemních hodnot, zda a jak fungují etické principy v realizaci strategie a obchodu nebo vztazích s dodavateli a dalšími třetími stranami.

Fincentrum & Swiss Life Select v oblasti compliance a řízení rizik čerpá ze zkušenosti silné nadnárodní skupiny Swiss Life, jejímž je členem. Společně s poradci rozvíjí silnou odpovědnou firemní kulturu. „Naše společnost má nad rámec povinností stanovených regulacemi ustavenou Etickou komisi složenou z odborníků z oblastí obchodu, práva a compliance, péče o klienty a produktů, která se pravidelně schází a kontroluje vybrané obchody z pohledu jejich etičnosti a vhodnosti pro klienta. Současně jsme členy České asociace společností finančního poradenství a zprostředkování, takže vedle etického kodexu skupiny Swiss Life jsou naši poradci vázáni i etickým kodexem této asociace,“ říká Filip Duchoň, generální ředitel finančně poradenské společnosti Fincentrum & Swiss Life Select.

Důraz na etické, compliance a regulatorní standardy vnímá společnost Fincentrum & Swiss Life Select jako základ pro udržitelnost dlouhodobých vztahů s klienty a pro zajištění stabilní důvěryhodnosti společnosti na finančním trhu. „Fungující systém nám napomáhá ke zvýšení přidané hodnoty služeb společnosti pro naše klienty i naše poradce, jelikož i poradci jsou našimi klienty a naše společnost jim poskytuje zázemí pro profesionální poradenství a servis klientů,“ řekl Filip Duchoň.

„Interní oddělení právní a compliance se účastní všech zásadních rozhodnutí a porad vedení Fincentra & Swiss Life Select. Oddělení má zásadní vliv na další rozvoj společnosti a na kvalitu služeb poskytovaných našim klientům, stejně tak aktivně komunikuje s našimi poradci, čímž zvyšujeme jejich povědomí o právních a compliance otázkách,“ potvrdil Lukáš Pácl, vedoucí oddělení právní a compliance, Fincentrum & Swiss Life Select.

„Jsme velmi rádi, že se společnost Fincentrum & Swiss Life Select zúčastnila našeho projektu Etická firma, který si klade za cíl propagaci profesionální firemní kultury skrze poskytnutí kvalifikovaného hodnocení a případné certifikace účastníků. Společnost dosáhla velmi dobrých výsledků ve všech čtyřech hodnocených oblastech (hodnoty, leadership, řízení souladu, kontext organizace), a může se tak hrdě zařadit po bok prvních dvou Etických firem u nás, jejichž seznam se, věříme, bude i nadále rozrůstat,“ řekl Michal Moroz, zakladatel Compliance Academy.

 

 Předávání certifikátu etické firmy společnosti Fincentrum & Swiss Life Select. Na fotografii jsou (od leva):  Michal Moroz, zakladatel Compliance Academy,  Karel Šulc, zástupce generálního ředitele Fincentrum & Swiss Life Select, Filip Duchoň, generální ředitel  Fincentrum & Swiss Life Select a Lukáš Pácl, vedoucí odd. právní a compliance, Fincentrum & Swiss Life Select.

 

 

 

 

 


Fincentrum & Swiss Life Select

Fincentrum & Swiss Life Select je přední finančně-poradenskou společností v České republice, která poskytuje komplexní finanční služby na nejvyšší kvalitativní úrovni. Je součástí finanční švýcarské skupiny Swiss Life, předního poskytovatele penzijních a finančních řešení v Evropě s tradicí již více než 160 let. Skupina spravuje aktiva v hodnotě 254 mld. CHF, zaměstnává přibližně 8 600 osob a zhruba 14 000 profesionálních finančních poradců. Akcie Swiss Life jsou obchodovány na burze v Curychu a jsou rovněž zařazeny do hlavního indexu SLI (Swiss Leader Index), který zahrnuje 20 největších společností obchodovaných na burzách ve Švýcarsku.

Společnost Fincentrum & Swiss Life Select a.s. zveřejňuje také každý měsíc hodnoty ukazatele Fincentrum Hypoindex® a čtvrtletně Index českého investora CII750. Dále provozuje odborné portály investujeme.cz a hypoindex.cz

Více informací na: www.fcsls.cz a www.swisslife.com

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688