Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  10.05.2021 00:00:00

Rekonstrukce pavilonu č. 4 v mladoboleslavské nemocnici vrcholí, nové rehabilitační oddělení si dnes prohlédli hejtmanka s radním pro zdravotnictví

Hejtmanka Petra Pecková s radním pro zdravotnictví Pavlem Pavlíkem na návštěvě v mladoboleslavské nemocnici.

Stavební práce na poslední etapě revitalizace a modernizace pavilonu č. 4 Klaudiánovy nemocnice úspěšně vrcholí. Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková v pondělí 10. května za doprovodu radního pro zdravotnictví Pavla Pavlíka navštívila mladoboleslavskou nemocnici, aby si prohlédla již hotové rehabilitačního oddělení – ambulance, cvičebny a lůžkové oddělení. Na jejich dotazy odpovídali předseda představenstva nemocnice Ladislav Řípa, místopředseda představenstva Daniel Marek a primářka rehabilitačního oddělení Marie Kloudová.

„Rekonstrukce dopadla úžasně, je to tu moc hezké. Myslím, že je to potřeba teď, když se budou nemocnice vracet k normálu. Očekáváme velkou zátěž v oblasti léčby, která se celou dobu upozaďovala na úkor léčby covidové, takže především aparát svalový a pohybový, ortopedické operace a následná rehabilitace a péče budou opět nesmírně důležité,“ podotkla hejtmanka Pecková.

Klaudiánova nemocnice začala s prvními kroky již v roce 2018: vybudovány byly nové ambulance kožního oddělení, které byly původně mimo areál nemocnice v poliklinice Modrá hvězda, vznikly nové administrativní prostory pro oddělení zdravotních pojišťoven, personální a mzdové oddělení. Celkové investiční náklady na revitalizaci a modernizaci pavilonu č. 4 včetně vybavení jsou 127 687 554 včetně DPH. Nemocnice tuto investiční akci financuje z úvěru. Na zateplení budovy se podařilo získat dotaci ve výši 3,9 milionu od Státního fondu životního prostředí.

Pro místní je to známá budova – stará interna. Interna se sice v roce 2013 přestěhovala do nového objektu, ale od roku 2005 zde sídlí rehabilitace. Nyní jsme lůžkové rehabilitační oddělení navýšili o jedno patro (9 lůžek). Do konce června se sem ještě přestěhuje oddělení následné péče z Celna, kde zůstane kapacita 51 lůžek,“ upozornil na nejzásadnější změnu předseda představenstva nemocnice Ladislav Řípa. Přesunutím tohoto oddělení do areálu nemocnice dojde k zefektivnění poskytované péče, omezení transportu pacientů sanitkou na vyšetření do nemocnice.

Další novinkou bude hematologický stacionář hematologicko-transfuzního oddělení. Ten byl zřízen v mladoboleslavské nemocnici již v roce 2008, ale doposud neměl vlastní prostory. V současné době je hematologická léčba aplikována na interním oddělení. Vybudování stacionáře umožní nemocnici rozšíření portfolia centrových léčiv, která jsou na tomto oddělení podávána. Oddělení bude také moci ošetřit větší počet hematoonkologických pacientů, kteří vyžadují aplikaci chemoterapie.

Pavilon č. 4 byl vybudován v 80. letech 20. století. Jedná se o panelovou stavbu, která měla již zcela nevyhovují stavebnětechnický stav. Budova nesplňovala požadavky moderní budovy zdravotnického zařízení. Navíc byla téměř čtyři patra této budovy vystěhována po dostavbě nové interny. Před rekonstrukcí v budově fungovalo rehabilitační oddělení, kožní ambulance, oddělení zdravotních pojišťoven, personální a mzdové. Také zde sídlila dětská skupina Žabičky pro děti zaměstnanců nemocnice. Ta byla v loňském roce přesunuta do opravených prostor v budově nemocnice v ulici Boženy Němcové.


Hejtmanka Petra Pecková s radním pro zdravotnictví Pavlem Pavlíkem na návštěvě v mladoboleslavské nemocnici. (Obrázek se otevře do nového okna)
Mladoboleslavská nemocnice má nové rehabilitační oddělení. (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688