Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  07.05.2021 00:00:00

Závěry z Bezpečnostní rady Středočeského kraje a Krizového štábu dne 6. 5. 2021

ilustrační obrázek

Počet případů covid-pozitivních pacientů ve středních Čechách setrvale klesá. Lůžková zdravotnická zařízení přecházejí na běžný provoz. Počet vyočkovaných dávek činí více než 371 000 dávek. Dokončené očkování má téměř 105 000 osob.

Epidemiologická situace

Ke dni 5. 5. je na území kraje 4 571 aktuálně nemocných s covid-19, počet nakažených od začátku epidemie dosáhl počtu 226 993. Na 100 tisíc obyvatel již připadá pouze 98 pozitivních. Zemřelých s covidem-19 od začátku epidemie je v regionu 3 263. V současné době je s touto diagnózou ve středočeských nemocnicích k datu 5. 5. hospitalizováno 149 osob. Na JIP je aktuálně 37 osob, z toho 20 na umělé plicní ventilaci.

Nejvíc nakažených v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je podle aktuálních dat Krajské hygienické stanice v okrese Praha-východ, Kladně a Berouně. V ostatních okresech je situace vyrovnaná.

Hygienici aktuálně evidují ohniska nákazy ve třech školských zařízeních, dvou zdravotnických zařízeních (Psychiatrická nemocnice Kosmonosy – odloučené pracoviště Sadská, Lázně Poděbrady) a ve věznici Velké Přílepy. V domovech seniorů je situace stabilizovaná. Z celkového čísla 63 pozitivních osob je pouze 27 klientů. Pobytové sociální služby se vracejí k běžnému chodu.

Očkování

Pokud jde o očkování v aktuálním týdnu, do Středočeského kraje bylo ve středu v odpoledních hodinách doručeno celkem 47.970 dávek vakcíny od firmy Pfizer a 8.500 dávek od firmy Moderna, které již byly rozděleny. „Dodávky Pfizer v tomto týdnu jsou určeny jednak pro očkování druhými dávkami (1,7 % dávek) a dále pro dokončení zájemců z prioritních skupin 80+, 70+, 65+ a chronické pacienty (98,3 % dávek), což umožní zvýšit počet spoluobčanů, kterým bude podána alespoň první dávka očkování. Vakcíny od firmy MODERNA jsou určeny z 98 % pro podání druhých dávek,“ informoval radní pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS).

 

Školy

Středočeský kraj otestoval v minulých dnech děti ve 14 speciálních školách metodou neinvazivních PCR testů pomocí tamponů a s využitím bezpečných odběrových souprav. Testy, jejich odběr a vyhodnocení zajistila společnost SPADIA LAB, a.s., celkem šlo o 700 dětí. Testování dětí ve speciálních školách bude probíhat pravidelně vždy v úterý až do 30. 6. 2021. Veškeré výdaje související se zajištěním testování uhradí Středočeský kraj. Celkem se bude jednat o cca 1,5 milionu korun.


ilustrační obrázek (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688