mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  06.05.2021 19:40:00

Registrace v EU Settlement Scheme - Online nebo papírová žádost

Registrace v EU Settlement Scheme - Online nebo papírová žádost

PAPÍROVÁ FORMA ŽÁDOSTI O REGISTRACI V EU SETTLEMENT SCHEME

Dovolujeme si upozornit, že termín pro registraci do systému EU Settlement Scheme končí dnem 30. 6. 2021. K registraci je nutné, kromě jiných dokladů, předložit take platný cestovní pas nebo občanský průkaz. Připomínáme, že registrace je nutná i pro nezl. děti, a to i v případě, že rodič je již registrován.

Pokud nejste držitelem platného cestovního pasu, a máte v úmyslu se v EU Settlement Scheme registrovat, doporučujeme co nejdříve podat žádost o jeho vydání, a to na Velvyslanectví ČR v Londýně nebo na Generálním konzulátu ČR v Manchesteru.

Pokud se do termínu ukončení registrace nepodaří doklad zajistit a zaregistrovat se, radíme ihned požádat Home Office o podání papírové (nikoli tedy elektronické) žádosti o registraci. O tento postup je nutné žádat předem telefonicky EU Settlement Resolution Centre, tel. 0300 123 7379, (nebo +44 (0)20 3080 0010 ze zemí mimo Spojené království), pondělí- pátek 8.00 - 20.00, sobota + neděle 9.30 - 16.30 hodin.

Vydání cestovního pasu ČR si může vyžádat v některých případech 2-3 měsíce

Podání žádosti bez platného dokladu totožnosti musí být řádně odůvodněno, Home Office si může dodatečně vyžádat další doklady, které potvrzují oprávněnost Vaši papírové žádosti. Vyplňte pečlivě všechny oddíly formuláře, přiložte doklady, které mohou podpořit nebo potvrdit Váš nárok na udělení „settled“ nebo „pre-settled“ statusu. Home Office žádosti podané v papírové formě posuzuje zcela individuálně.

Pro vydání prvního cestovního pasu např. pro děti narozené v UK, je nutné nejdříve zajistit zápis narození do české matriky a vydání českého rodného listu a osvědčení o státním občanství a až poté je možné podat žádost o cestovní pas. Vzhledem k tomu, že toto řízení může trvat až 3 měsíce, požádejte v těchto případech o papírovnou formu již nyní.

Spolu s písemnou žádostí je nutné Home Office zaslat i další své dokumenty včetně Vašeho neplatného dokladu totožnosti (pokud ho máte). Doporučujeme proto, abyste si před odesláním dokladů udělali kvalitní fotokopir, a to pro případ, že by došlo ke ztrátě poštovní zásilky.

Pokud se Vám nedaří spojit s EU Settlement Resolution Centre nebo nemáte jazykové schopnosti odůvodnit žádost papírovou formou, prosíme, neprodleně vyhledejte pomoc od komunitních a charitativních organizací.

Kde můžete hledat pomoc a podporu

  • EU Settlement Scheme Resolution Centre V případě jakýchkoliv dotazů, včetně pomoci s vyplňováním, volejte EU Settlement Resolution Centre, tel. 0300 123 7379, (nebo +44 (0)20 3080 0010 ze zemí mimo Spojené království), pondělí- pátek 8.00 - 20.00, sobota + neděle 9.30 - 16.30 hodin.
  • Digitální asistence Tato služba zdarma je k dispozici telefonicky nebo při osobní návštěvě. Pomoc dostanete, pokud nemáte schopnost nebo důvěru vyplnit elektronickou žádost. Službu kontaktuje na čísle: 03333 45 675 (pondělí až pátek 9.00 - 17.00). Více informací naleznete na We Are Digital (gov.uk/eu-assisted-digital).
  • Služba pro skenování dokladů totožnosti Tato služba Vám pomůže dokončit kroky při potvrzení identifikace totožnosti v případě, že nemáte přístup k příslušné aplikaci. Za tuto službu může být účtován poplatek.
  • Komunitní a charitativní organizace

Home Office podporuje 72 organizací po celém Spojeném království, které poskytují pomoc občanům EU a jejich rodinným příslušníkům v registraci. Jejich jmenovitý seznam můžete nalézt na webových stránkách britské vlády: www.gov.uk/government/publications/eu-settlement-scheme-community-support-for-vulnerable-citizens/list-of-organisations Existují i další charitativní a místní organizace, které poskytují pomoc a podporu občanů EU a jejich rodinným příslušníkům v jejich registraci: Vyhledat je můžete na stránkách zřízených delegací EU ve Spojeném Království: www.eurights.uk/search


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688