Ing. Jindřich Patera (CoinBank)
Okénko kryptoměny  |  07.05.2021 18:14:18

Sbohem vysokým poplatkům a pomalým konfirmacím. Nekompromisní Solana boduje v rychlosti.

 

Svět kryptoměn se nadále rozrůstá. Řadě velmi úspěšných kryptoměn hrozí, že by se mohly stát obětí vlastního úspěchu. Tento obrovský zájem o aplikace postavených na těchto sítích totiž často několikanásobně zvyšují poplatky za jejich transakce. Proto tyto sítě hledají řešení v tzv. druhé vrstvě nad základním blockchainem. V této vrstvě se zpracuje větší množství transakcí a základní blockchain tak zatíží pouze v určitých případech.

 Avšak existují i tituly, které vsadily na řadu technologií, které umožní již v základním blockchainu provádět transakce velmi rychle za minimálních nákladů. Autoři těchto platforem předpokládají, že tato vlastnost přiláká vývojáře, pro které by pak mělo být jednodušší nasazení jejich decentralizovaných aplikací.

 Příkladem takové kryptoměny je Solana. Vývoj Solany probíhá už od roku 2017 a do jejího týmu vstoupili špičkoví odborníci dříve působících ve světových korporacích, např. Intel, Google, Microsoft, Apple, Twitter. Tento tým vybudoval pro Solanu blockchain, který zvládne zpracovat více než 50000 transakcí za sekundu. Umožňuje vysokou škálovatelnost, zajišťuje udržitelné nízké poplatky, zajímavou inflační politiku a mnohé další pokrokové funkce. Solanu silně podporuje mimo jiné Sam Bankman-Fried, generální ředitel kryptoměnové burzy FTX a jeden z nejbohatších lidí v krypto průmyslu.

 Jedná se tedy o projekt s velmi zkušeným týmem špičkových vývojářů, výborným finančním zajištěním, inovativním přístupem. Solana klade důraz na výkon, škálovatelnost a ekonomiku blockchainu. K dovršení úspěchu potřebuje získat na svou stranu větší počet uzlů, které zajistí skutečnou bezpečnou decentralizaci tohoto systému. V tomto ohledu v této chvíli nemůže konkurovat již přijatými platformami např. Etherea.

 Cena Solany vzrostla za posledních 90 dnů o 750 % a momentálně se pohybuje v rozmezí 42 až 49 USD. V žebříčku tržní kapitalizace zaujímá 15. místo. Denní objem obchodů momentálně činí přibližně 0,5 mld USD.

 Aktuálně na českém trhu můžete obchodovat se Solanou prostřednictvím kryptosměnárny CoinBank.



Nákup kryptoměn CoinBank

Ing. Jindřich Patera

Vystudoval podnikovou ekonomii na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně. Přes 25 let se věnuje finančním trhům a informačním technologiím. Spoluautor a správce obchodních systémů v oblasti cenných papírů a kryptoměn. V roce 2017 spoluzakladatel projektu CoinBank.cz. Kryptoměny vnímá jako efektivní peněžní nástroj s řadou nových vlastností, zejména pak prvky decentralizace, transparentnosti a soukromí.


CoinBank

Od roku 2017 provozuje společnost MipSoftware krypto směnárnu CoinBank. Jedná se o webovou obchodní platformu umožňující klientovi snadný nákup a prodej kryptoměn, zobrazení jejich detailních informací, grafické vyjádření vývoje portfolia, vysoký stupeň zabezpečení, českou podporu ve formě helpdesku a telefonické linky. V dubna 2021 společnost spustila burzu kryptoměn CoinBank Trader, která nabízí klientům přímý přístup na světové trhy, zobrazení hloubky trhu, možnosti vkládání objednávek, obchodování z více měn včetně české koruny. Oba systémy využívají tisíce klientů.

Více informací na https://coinbank.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

Ne 13:24  Bitcoin po rekordních ziscích strmě padá Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
16.03.2024  Bitcoin se blíží magické hranici, následuje ho zlato Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688