skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  30.04.2021 08:00:38

Předprodej modernizovaného modelu KODIAQ na českém trhu zahájen

Ceník inovovaného modelu ŠKODA KODIAQ najdou zájemci na webu www.skoda-auto.cz. Na tuzemském trhu bude k dispozici od specifikace Ambition, která již zahrnuje velmi bohatou výbavu. Ta obsahuje například 17 palcová kola z lehké slitiny, LED přední světlomety s integrovanými ostřikovači, parkovací senzory vpředu i vzadu, 8 palcový virtuální kokpit mini, dvouzónovou automatickou klimatizaci, světelný a dešťový senzor, přípravu pro tažné zařízení a spoustu dalších položek. Takto plně vybavené SUV přijde na 799 900 (s motorem 1,5 TSI ACT/110 kW), resp. 899 900 (s motorem 2,0 TDI/110 kW DSG). Vyšší stupeň Style přidává například 18 palcová kola, polokožený interiér, 10 palcový virtuální kokpit, zadní parkovací kameru, vyhřívání předních sedadel, infotainment Amundsen s navigací a mnoho jiných prvků luxusní výbavy. Doporučené prodejní ceny zde začínají na částce 869 900 včetně DPH. Provedení Sportline je obohaceno třeba o 19 palcová antracitová leštěná kola, černě lakované doplňky karoserie, sportovní sedadla s čalouněním Suedia, kryty pedálů z ušlechtilé oceli, ambientní LED osvětlení nebo volbu jízdního režimu s off-road funkcí pro verze 4×4. U autorizovaných prodejců značky ŠKODA lze KODIAQ Sportline objednávat za doporučené prodejní ceny od 919 900 včetně DPH. Luxusní KODIAQ Laurin&Klement hýčká pasažéry takovými položkami, jako jsou ventilovaná přední sedadla, kožené čalounění, vyhřívané čelní sklo, Matrix-LED přední světlomety, adaptivní podvozek DCC s progresivním řízením, virtuální pedál či paket Asistovaná jízda 2.0 Top. Doporučené prodejní ceny začínají na částce 1 159 900 včetně DPH. Zbrusu nový KODIAQ RS dostal zážehový motor 2,0 TSI/180 kW a výbavu oproti Sportline obohacuje třeba o 20 palcová leštěná antracitová kola, černě lakované doplňky karoserie, dekorační obložení interiéru, Matrix-LED přední světlomety, vyhřívaná zadní sedadla, špičkový audiosystém Canton a řadu dalších doplňků povyšujících jeho dynamický charakter. Cena provedení RS začíná na českém trhu na částce 1 249 900 včetně DPH.

Od roku 2016, kdy KODIAQ vstoupil na český trh, se ho prodalo téměř 28 000 kusů. Největší zájem (48 % kupujících) byl o výbavový stupeň Style, 23 % zákazníků volilo specifikaci Ambition. Novinka má ambici navázat na tyto úspěchy, ostatně má k tomu ty nejlepší předpoklady. „Očekáváme, že se nám letos podaří prodat přes 7 000 vozů KODIAQ, z toho by mělo více než 2 000 připadnout na modernizovaný model,“ vysvětluje Jiří Maláček, vedoucí českého zastoupení automobilky ŠKODA AUTO. „Výbavový stupeň Style by měl i v budoucnu zůstat nejprodávanějším, vidíme však potenciál pro navýšení podílu luxusní verze Laurin&Klement. Naopak základní specifikaci Active volila před modernizací pouze 3 % zákazníků, proto jsme se ji v rámci snižování komplexity rozhodli na českém trhu nadále nenabízet,“ doplňuje Jiří Maláček.

Modernizovaný KODIAQ zaujme především výraznější přídí. Kapota byla zboku nad podběhy předních kol výrazně zvýšena a šestihranná maska chladiče s dvojitými lamelami je vzpřímenější. Na masku navazují standardně dodávané LED přední světlomety. Ty jsou užší než u předchůdce a společně s mlhovými světlomety umístěnými pod nimi nebo se samostatným Matrix-LED modulem v případě vyšší verze světlometů vytvářejí nezaměnitelnou čtyřokou tvář. Poprvé může mít KODIAQ Matrix-LED přední světlomety – ve verzi Laurin&Klement a RS standardně, v ostatních případech na přání. Jiný design dostaly oba nárazníky a přibyl černě lakovaný střešní spoiler, který vůz opticky rozšiřuje. Robustní vzhled modelu SUV podtrhují také nová kola ve výrazném designu, která mohou být až 20 palcová. Změny exteriéru přispěly ke zlepšení aerodynamických vlastností, což se projevilo dalším snížením spotřeby a emisí CO2.

Také interiér prošel dílčími úpravami. ŠKODA AUTO ho posunula na ještě vyšší úroveň dekoračními lištami, dodatečnými kontrastními švy na přístrojové desce i ve výplni dveří a zejména novým multifunkčním koženým volantem. Poprvé modelová řada KODIAQ nabídne na přání Top ergonomická přední sedadla s ventilací a masážní funkcí. Ambientní LED osvětlení je k dispozici s rozšířenými funkcemi. Modernizace se dotkla rovněž infotainment systémů s DAB tunerem, digitální asistentkou Laurou a rozsáhlými on-line službami včetně web rádia. Virtuální kokpit s displejem o velikosti 10,25″ je součástí standardní výbavy od výbavového stupně Style a umožňuje například zobrazení mapy navigace přímo na displeji před řidičem.

Úsporné motory pocházejí z nové generace Evo. U naftových agregátů se uplatnila technologie Twin Dosing, která snižuje emise oxidů dusíku (NOx) až o 80 %. Její podstatou je vstřikování aditiva AdBlue před dva SCR katalyzátory, které jsou řazené za sebou. Motor 2,0 TDI/110 kW může pohánět přední nebo všechna kola. Základní zážehový agregát 1,5 TSI ACT/110 kW se jako jediný pojí s šestistupňovou manuální převodovkou a je dodáván výhradně s pohonem předních kol. U všech ostatních verzí je součástí standardní výbavy sedmistupňová převodovka DSG. U obou nejvýkonnějších motorů (2,0 TSI/140 kW a 2,0 TDI/147 kW) je součástí standardní výbavy také pohon všech kol.

The post Předprodej modernizovaného modelu KODIAQ na českém trhu zahájen appeared first on ŠKODA Storyboard.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688