cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  27.04.2021 17:46:03

4 klíčové faktory, kvůli kterým by poplatky na Ethereu mohly zlevnit

4 klíčové faktory, kvůli kterým by poplatky za gas na Ethereu mohly zlevnit

27.04.2021 / Crypto Kingdom

Ethereum se v posledních dnech řadí mezi zástupce s nějvětším růstem a může se na denním grafu pochlubit nejvyššími zisky z hlavních kryptoměn podle tržní kapitalizace. V době psaní tohoto článku vzrostlo dnes přes 5 %, týdenní růst zaznamenal přes 18 % a obchoduje se blízko svého ATH s cenou kolem $2 630.

ETH se zotavuje na denním grafu. Zdroj: ETHUSD Tradingview

Další růst ceny ETH se zdá být na spadnutí. Vypadá to, že síť vyřešila „nevýhodu“, kterou dlouhodobě využívá její konkurence k získání podílu na trhu - vysoké transakční poplatky. Data z EthGasStation naznačují, že rychlá nebo standardní transakce má cenu mezi 45 až 50 gwei.

Jak ukazuje následující graf, poplatky za gas ETH od 20. dubna klesaly. V jednu chvíli však tento ukazatel vzrostl v průměru na $37, což je nejvyšší cena od února 2021. Nicméně se zdá, že se trend obrací a částka se už blíží nejnižšímu bodu v tomto roce s průměrnou cenou $10,22 za transakci.

Gas poplatky na Ethereum - Zdroj: ychart

Spoluzakladatel společnosti EthHub, Anthony Sassano, věří, že existují 4 hlavní důvody ke zlevnění poplatků: zvýšení gas limitu (velikosti bloku) o 20%, ochlazení kryptotrhu, implementace řešení druhé vrstvy a adopce Flashbots. Zdá se, že druhý důvod právě hraje hlavní roli.

Jak uvádí NewsBTC, Flashbots je organizace, která vyvíjí nástroje ke snižování zátěže a zlepšování obrany Miner Extractable Value (MEV). Jedná se o opak Priority Gas Auction (PGA), protože Flashbots mají pozitivní vliv na snižování nákladů na gas poplatky. Organizace hájí „transparentní“ ekosystém MEV.

Jak uvádí vývojář s pseudonymem „Stephane“, na Flashbots a jejich nástroje je připojeno téměř 72,22 % hashratu Etherea. Těžaři je využívají k maximalizaci svých odměn. Tato metrika zaznamenala za poslední dva týdny téměř 15 % nárůst.

Hashrate integrovaný na Flashbots - Zdroj: Stephane (@thegostep)

Budoucnost gas poplatků Etherea

Implementace EIP-1559 s hard forkem London vyvolala v oblasti těžby velkou nespokojenost. Někteří se věnovali hledání nových způsobů, jak maximalizovat své zisky. Jak řekl investor Spencer Noon, Flashbots by se mohli stát páteří nového ETH trhu s poplatky:

"Ponořili jsme se do ranných dat #Flashbots a *staří dobří* $ETH těžaři právě dostali neuvěřitelný nový zdroj příjmů. ~5 % extra odměna navíc za blok a toto číslo se bude jenom zvyšovat. Málokdo chápe, jak zásadní dopad to má na bezpečnostní rozpočet $ETH."

Investor Etherea Aftab Hossain se navíc domnívá, že EIP-1559 by mohl snížit soupeření u nabídek transakcí a stabilizovat tak náklady na poplatky. A na vrch toho všeho, některé škodlivé MEV strategie by se mohly stát nerentabilní ve prospěch Flashbots.

Hossain však očekává, že poplatky budou „navýšeny“ na současnou úroveň, protože blockchain společnosti Ethereum se používá k více účelům. Z tohoto důvodu se zvyšuje poptávka, přinejmenším krátkodobě, jak se sharding a nové funkce na ETH2.0 dále vyvíjejí. Hossain k tomu dodává:

"Nevadí skutečnost, že L1 bude stále používána pro různé transakce, protože má jedinečnou škálovací funkci a hodnotu, kterou L2 nemusí po nějakou dobu nabídnout."

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Po   9:18  Graf dne – Bitcoin (22.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688