Martin Krištoff (CFD World)
Okénko investora  |  27.04.2021 10:27:21

Růst předplatitelů Netflixu se po pandemickém boomu zpomaluje, akcie se propadly o 11 %.

Společnost Netflix Inc. uvedla, že pomalejší produkce televizních programů a filmů během pandemie poškodila růst předplatitelů v prvním čtvrtletí, kdy v úterý klesl podíl největší streamovací služby na světě o 11 %.

Zhruba 3,98 milionu lidí se zaregistrovalo do sítě Netflix od ledna do března, což je podle průzkumu analytiků společnosti Refinitiv pod průměrnou projekcí 6,25 milionů lidí. Netflix odhaduje, že ve druhém čtvrtletí přidá pouze 1 milion nových streamovacích zákazníků. Analytici očekávali předpověď téměř 4,8 milionu.

Zdá se, že s postupným očkováním a uvolňováním opatření souvisejících s pandemií koronaviru se postupně ochlazuje i rychlý nárůst předplatitelů Netflix. Akcie Netflixu klesly o 11 % po uzavření trhu v post-marketu na 489,28 USD, čímž se zmenšila tržní kapitalizace společnosti o 25 miliard dolarů. Akcie společnosti přitom vzrostly za posledních 12 měsíců o 27 % ve srovnání s 63% nárůstem technologického indexu Nasdaq Composite. 

Zdroj: https://www.google.com/finance/quote/NFLX:NASDAQ?window=5Y

Netflix uvedl, že nevěří, že se v tomto čtvrtletí významně změnila konkurence nebo ovlivnily nové registrace uživatelů. Společnost předpokládala, že růst členství se zrychlí v druhé polovině roku, kdy kromě jiných titulů uvede nové série "You", "Money Heist" a "The Witcher" či akční film "Red Notice". 

Analytici předpokládají, že lidé budou trávit méně času streamováním kvůli rozšířenému očkování proti viru COVID-19. Konkurenční mediální společnosti prohlásili streaming za svou prioritu a utrácejí miliardy, aby konkurovaly Netflixu. Walt Disney Co. Disney + překročil v březnu 100 milionů předplatitelů. Celkový počet streamujících zákazníků Netflixu byl na konci března 207,6 milionu.

Podíl Netflixu na nových amerických předplatitelých se v průběhu čtvrtletí snížil na 8,5 % z 16,2 %, což je stejný pokles jako ve stejném období minulého roku, uvádí Kantar Media. Během tohoto čtvrtletí Netflix ztratil jeden ze svých nejpopulárnějších titulů, když se komedie "The Office" přesunula do streamovací služby Peacock společnosti Comcast Corp.

Celkový počet nových zákazníků Netflixu v Evropě byl 1,8 milionu, v Asii 1,36 milionu a v Latinské Americe 360 000. "Co se neočekávalo byla síla zpomalení na mezinárodních trzích, kde je konkurence výrazně nižší," uvedl analytik eMarketer Eric Haggstrom.

Společnost v prvním čtvrtletí vydělala 3,75 USD na akcii, čímž překonala odhady analytiků na 2,97 USD za akcii. Tržby se zvýšily na 7,16 miliard dolarů z 5,77 miliard dolarů v průběhu tohoto čtvrtletí. Čistý příjem stoupl na 1,71 miliardy dolarů, nebo 3,75 dolarů na akcii, ze 709 milionů dolarů nebo 1,57 dolarů na akcii o rok dříve.

Martin Krištoff

Martin Krištoff působil jako hlavní analytik CFD World. Před tím působil více než dva roky jako finanční analytik u obchodníka s cennými papíry CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s. Věnoval se zejména portfolio managementu a analýzám akciových titulů z hlediska fundamentálních i technických ukazatelů. Nadále se zabývá fundamentálními a technickými analýzami především akciových titulů."



CFD WORLD

CFD WORLD poskytuje komplexní globální a investiční služby. Kromě možnosti obchodovat forex a CFD na akciích, komoditách a indexech mohou také klienti obchodovat s fyzickými akciemi. Začínající investoři uvítají příjemné a uživatelsky přívětivé rozhraní platformy MT5. Zkušenější investoři najdou všechny pokročilé nástroje a kompletní servis, na který jsou zvyklí. CFD WORLD disponuje nejnovějšími technologiemi a inovacemi při zajištění absolutní bezpečnosti pro své klienty. CFD WORLD přijala závazek dodržovat nejvyšší stupeň ochrany prostředků svých klientů ve smyslu směrnice o trzích a finančních nástrojích (MiFID II) a s dohledem a regulací Kyperské komise pro burzy a cenné papíry (CySEC) s CIF licencí číslo 242/14.

Více na https://cfdworld.com/cs/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688