Inzerce (Inzerce)
Kryptoměny  |  26.04.2021 10:00:09REKLAMA

Kryptoměny raketově rostou. CoinBank spouští v Česku první burzu

Růst cen kryptoměn v posledních letech viditelně roste. Jejich celková hodnota se blíží třem bilionům USD. Do světa bitcoinu, dogecoinu a dalších kryptoměn vstupují velké nadnárodní firmy jako PayPal, Square, Tesla a další.

Na první pohled by se mohlo zdát, že rostoucí ceny ženou do oblak chamtiví investoři s vidinou snadného zisku. A určitě se řada takových najde, o čemž mohou svědčit časté korekce a vysoké kolísání kurzů těchto trhů. Nicméně skutečnou příčinou může být také postupné seznamování se stále většího počtu jednotlivců s vlastnostmi kryptoměn, které v mnohém předčí současné tzv. fiat měny, kam řadíme např. českou korunu, euro, dolar a další.

Jsou kryptoměny dobrou investicí?

Investice do kryptoměny přináší celou řadu rizik. Velké cenové výkyvy, výběr obchodníka, chybějící legislativa apod. jsou skutečně významným rizikem. Avšak i zde platí, že risk je zisk. Oproti jiným investičním nástrojům kryptoměny nabízejí několikanásobně vyšší zhodnocení.

Proto je vhodné do kryptoměn investovat pouze určité procento svých volných investičních prostředků, např. deset nebo dvacet procent. Tato strategie by Vám mohla umožnit přenést se přes cenové propady a pozice udržet. Zároveň Vám umožní participovat na růstu cen, který se typicky odehrává ve stovkách procent.

Pro celou řadu držitelů kryptoměn není jejich ziskovost tím hlavním parametrem, kvůli kterému je kupují a drží. Tato komunita oceňuje jejich nezávislost na státu, centrální bance nebo jiné organizaci. V těchto vlastnostech doslova spatřuje svobodu a spravedlivější svět bez centrálních autorit. Dosavadní ziskovost tohoto kryptoměnového světa pomohla vybudovat silné zázemí v podobě dobře fungujících trhů, směnáren a dalších služeb postavených na kryptoměnové technologii. Díky tomu se kryptoměny přibližují stále většímu počtu jednotlivců.

V neposlední řadě se nám kryptoměny mohou zdát složité, zbytečné, nebezpečné. Nesmíme ovšem opomenout, že náš náhled může být výrazně ovlivněn zažitými vzorci chování či myšlení. Naše babičky šetřily do štrozoku (ukládali hotovost pod matraci), dnešní teenageři investují do akcií a kryptoměn. Určitě je správné v oblastech investic zkoumat jejich problémy. Neméně důležité je však umět využívat přicházející příležitosti stejně jako najít ochotu podstoupit určitou míru rizika.

Směnárna CoinBank

Nejsnadnější cestou do světa kryptoměn jsou tzv. krypto-směnárny. Od roku 2017 využily tisíce klientů směnárnu CoinBank. Provozovatelem je česká společnost MipSoftware, s.r.o. Obchodní webová platforma klientovi poskytuje jednoduché intuitivní prostředí ke správě svých investic.

Obvyklý proces nákupu kryptoměny začíná zasláním peněžních prostředků, např. české koruny z bankovního účtu. Díky tvz. okamžitým platbám máte prostředky k nákupu za několik minut připravené k obchodování z Vašeho CoinBank účtu. Pak stačí již vybrat preferovanou kryptoměnu a potvrdit její nákup.

Nakoupené prostředky můžete ponechat na Vašem CoinBank účtu. K dispozici máte graf ocenění vývoje Vašeho portfolia, indikátory technické analýzy, detailní informace o kryptoměnách ve Vašem portfoliu. Kdykoliv také můžete přesunout prostředky do Vaší vlastní krypto peněženky.

Webová aplikace Vás prostřednictvím emailů informuje o všech podstatných akcích, které jsou s obchodováním spojené. CoinBank účet si můžete zabezpečit tzv. dvoufaktorovým ověřením, který tak doplňuje další bezpečnostní prvky chránící Vaše investice.

CoinBank Trader - trh kryptoměn

Vyspělejší nástroj umožňující nákup a prodej kryptoměn poskytuje nová obchodní platforma CoinBank Trader. Je určena zejména zkušenějším investorům, kteří obchodují v řádu statisíců korun.

Narozdíl od směnárny si nejprve zvolíte, zda budete obchodovat za eura, dolary, bitcoin, či českou korunu. Poté Vám aplikace umožní vstoupit přímo na světové trhy, což Vám umožní uskutečnit nákup či prodej za skutečné tržní ceny.

V aplikaci máte v každém okamžiku tzv. reálnou hloubku trhu, tj. seznam všech aktivních nákupních a prodejních objednávek na trhu. To je důležité zejména při obchodování s méně likvidními aktivy. Do trhu můžete vkládat objednávky s limitní či tržní cenou. Můžete si tak zabezpečit Vaše portfolio proti výkyvu kurzu nebo realizovat obchod za cenu, kterou očekáváte.

K dispozici máte opět emailovou či telefonickou podporu. Kombinace výborných měnových kurzů, okamžitého přístupu na trh, vkládání vlastních limitních objednávek, nízkého obchodního poplatku ve výši jednoho procenta z objemu obchodu a možnosti pohybovat se legislativně i jazykově v českém prostředí je vynikající volbou pro Vaše obchodování.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688