Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Kryptoměny  |  24.04.2021 22:41:28, aktualizováno 25.04.2021 09:35:54

Bitcoin v medvědím trhu

Před polovinou dubna bitcoin prakticky přesně po měsíci technicky prorazil svá předchozí maxima a začal vytvářet nová. Ve středu 14. dubna se pak obchodoval již v blízkosti hranice 64 900 USD. Následně se však sentiment začal otáčet a tento čtvrtek se zmiňovaná digitální měna již začala ocitat zpět pod psychologickou hladinou 50 tis. USD. Bitcoin tak každopádně od svých maxim přišel již o více než 20 %. Tedy o část, která je všeobecně na finančních trzích následně definována pro aktivum jako medvědí trh.

Nutno rovnou dodat, že u bitcoinu pokles od maxim o více než 20 % není letos nic neobvyklého. Nyní se tak stalo totiž již potřetí. A v předchozích dvou případech se ukázalo, že se nejednalo o změnu dlouhodobého, dokonce ani krátkodobého trendu. Bitcoin totiž dokázal po lednovém propadu rychle otočit a následně dosáhnout nových maxim. To samé se odehrálo po propadu z konce února.

Nyní může být situace trochu odlišná a dočkat bychom se mohli přeci jen většího poklesu. Alespoň při pohledu na graf, resp. techniku. Na bitcoinu především ke konci loňského roku došlo k odstartování výrazné rallye. Pokud vezmeme v úvahu lednová minima, krátkodobý růstový trend posledních měsíců byl poklesem v posledních dnech porušen (viz. červená linie v grafu). A zároveň již byla při pokusu o zpětný růst otestována, tentokrát tedy již jako rezistence. Patrný je i pokles pod námi vyznačený krátkodobý růstový kanál, který lze na bitcoinu spatřovat.

Jak jsme také v grafu dále naznačili, výraznou technickou hranici lze spatřovat navíc u úrovně 52 tis. USD (vyznačená fialová linie). 

Ohledně dalších důležitých sledovaných technických indikátorů, kterými jsou cenové průměry, možno zmínit pokles pod celou řadu těch krátkodobějších. Tedy pod deseti, dvaceti i padesátidenní včetně i exponenciálních. Bitcoin pak poslední dny/hodiny vlastně osciluje u 100 denního cenovým průměrem. Každopádně se drží stále výrazně daleko od značně sledovaného 200 denního průměru (aktuálně cca 34 760 USD, resp. 39 200 USD exponenciální).

Pokud se podíváme směrem níže, na grafu lze dle našeho názoru vyčíst nejbližší výraznou a důležitou technickou hranici především úrovně u 43 tis. USD (vyznačeno zeleně).

Detail grafu:

Obdobně jako jiné instrumenty na finančních trzích, je cenově bitcoin kromě „techniky“ ovlivňován také fundamenty. V uplynulých dnech lze zmínit především zamýšlené zdanění kapitálových výnosůUSA.

26.04. 07:38  Medvědí trh? (Mamlasman)
25.04. 06:41  Sentiment (Peppa)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688