Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  22.04.2021 13:09:30

Novinky z trhu START: Blíží se jarní START Day a Primoco upisuje nové akcie

Letošní první úpis na trhu START pražské burzy obstará výrobce bezpilotních letadel Primoco UAV. Jedná se o novou veřejnou nabídku akcií této společnosti, která vstoupila na trh START v roce 2018. Jaké jsou další jarní novinky na trhu START, určeném pro malé a střední firmy?

Nabídka nových akcií Primoco UAV

Primoco UAV vyrábí středně velká, plně autonomní bezpilotní letadla a poskytuje související služby. Letouny společnosti jsou v současnosti využívány na třech kontinentech například pro kontroly produktovodů a distribučních sítí v energetice, zajišťování pohraniční a pobřežní bezpečnosti, monitorování požárů či při pátracích a záchranných akciích.

Český výrobce bezpilotních letadel Primoco UAV dnes zahájil nabídku celkem 655 300 kusů nových akcií, což odpovídá více...

Zveřejnil(a) Patria.cz dne Neděle 18. dubna 2021

V nabídce je až 655 300 ks nových akcií. Do 2.5. 2021 probíhá úpis stávajících akcionářů (právo přednostního úpisu). Od 3.5. do 17.5.2021 budou nabídnuty nové akcie ostatním investorům, a to v rámci systému START – veřejná nabídka, s následujícími parametry:

• Minimální počet akcií k nákupu: 100 ks = 1 lot (možné je nakupovat pouze v násobcích lotu)

• Cenové rozmezí za akcii: od 260 do 360 (stanovený pohyb ceny: násobky 2 )

• Datum zveřejnění knihy objednávek: 10.5.2021 (investoři mohou v druhém týdnu nahlédnout do knihy objednávek online, na obrazovce uvidí zadaný celkový počet objednávek a ceny). Místo zveřejnění: web PXStart

• Nové akcie je možné objednat prostřednictvím obchodníka s cennými papíry, který musí být členem burzy nebo být na člena burzy napojen (objednávky do systému START – Veřejná nabídka může zadat jen člen burzy).

• Obchodování se stávajícími akciemi společnosti Primoco UAV bude pozastaveno od 3.5. do 17.5.2021.

Veškeré informace a dokumenty, včetně prospektu, analytické zprávy i investorské prezentace pro výše uvedený úpis, naleznete na webové stránce společnosti Primoco UAV, v sekci investoři. Případně na webu PXStart, v sekci ke stažení. Společnost Primoco UAV má svou záložku i na hlavním webu burzy, a zde naleznete profil společnosti, obchodní data i reporting.

Pilulka Lékárny:

Společnost Pilulka Lékárny a.s., s jejímiž akciemi se na trhu START obchoduje od loňského října, loni v Česku hospodařila s tržbami 1,3 miliardy korun a ukazatelem provozního zisku EBITDA ve výši 23 milionů korun. Internetové tržby jí vzrostly meziročně o 57 procent. Firma to uvedla v březnu na základě auditovaných výsledků. Očekává, že vlastní tržby za skupinu, jež budou předmětem konsolidace, přesáhnou 1,8 miliardy korun a skupinové tržby včetně franšíz přesáhnou 3 miliardy korun.

Společnost Pilulka Lékárny a.s. loni v Česku hospodařila s tržbami 1,3 miliardy korun a ukazatelem provozního zisku EBITDA ve výši 23 milionů korun. Internetové tržby vzrostly meziročně o 57 %.

Zveřejnil(a) Patria.cz dne Čtvrtek 18. března 2021

Jarní START Day už příští úterý

Kromě toho se chystá jarní START Day, který se bude konat příští týden v úterý 27. dubna od 13 hod. Během živého přenosu se můžete těšit jak na informace o úpisu nových akcií společnosti PRIMOCO UAV, tak i na prezentace zástupců všech firem na trhu START.

Přibližný časový sled prezentací bude následující:

start day harmnogram jarní primoco úpis

Dotazy na prezentující a jejich firmy je možné posílat na www.sli.do/startday2021. Každý emitent zodpoví v živém přenosu maximálně 3 otázky. Odpovědi na ostatní dotazy budou zpracovány a zveřejněny na webu PXStart dodatečně.

(Zdroj: BCPP, Patria.cz)

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688