mpo.cz (MPO)
Dotace  |  22.04.2021 09:19:01

Firmy podnikající v živém umění mohou ode dneška žádat o dotace ve výzvě 3.3 z programu COVID – Kultura

Publikováno:
21.4.2021
Autor:
Odbor komunikace 81400

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) začalo ve čtvrtek 21. dubna přijímat žádosti ve výzvě 3.3 programu COVIDKultura, kterou připravilo ve spolupráci s Ministerstvem kultury (MK). O dotaci mohou žádat firmy a osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ). Žádosti je možné podávat do 30. června 2021.


O kompenzaci v souvislosti s koronavirem mohou požádat firmy a neziskové subjekty pořádající kulturní akce,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává:Jde například o divadla, organizátory hudebních či tanečních festivalů, pořadatele cirkusů, hudební kluby či ticketingové společnosti. V programu máme na pomoc připraveno 800 milionů korun.“

Maximální výše podpory na 1 žadatele je 10 milionů . Žádosti se se podávají do 30. června 2021 prostřednictvím https://aisportal.mpo.cz, který podnikatelé znají z předchozích výzev.

„Podpora živé kultury pokračuje, považuji to vzhledem k pandemické situaci za naprostou nezbytnost. Program COVID-Kultura pro podnikající subjekty v této oblasti existuje již od léta minulého roku, příprava každé z výzev se vždy pečlivě konzultovala se zástupci profesních organizací,“ vysvětluje ministr kultury Lubomír Zaorálek.

„MPO se ve spolupráci s představiteli kulturního sektoru podařilo do výzvy nově zapracovat zjednodušený výpočet dotace, který se odvíjí od dotace poskytnuté žadateli v rámci předchozí výzvy,“ říká ředitel odboru podnikatelského prostředí a obchodního podnikání MPO Pavel Vinkler a dodává: „Nebude tedy nutné dokládat faktury a další doklady k žádosti. Tím se urychlí vyplacení peněz. Je ovšem nutné podotknout, že ještě čekáme na schválení Výzvy Evropskou komisí a až následně budeme moci posílat peníze.“

Žádosti ve výzvě 3.3. z dotačního programu COVIDKULTURA bude hodnotit MPO ve spolupráci s Ministerstvem kultury. Dotaci bude vyplácet, při splnění potřebných podmínek, MPO. Podmínky a další informace jsou v samotné výzvě na https://www.mkcr.cz/ a www.mpo.cz/kultura. Metodickou podporu žadatelům bude poskytovat MK, dotazy lze posílat na e-mail osvc@mkcr.cz či je pokládat prostřednictvím celostátní telefonní linky pro firmy a OSVČ 1212.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688