Export (export.cz)
Ze světa  |  20.04.2021 11:20:28

České firmy získaly v Srbsku prestižní ceny za inovace

České firmy letos slaví mimořádné úspěchy v oblasti inovací. Na slavnostním ceremoniálu, který proběhl v polovině dubna online z Bělehradu pod záštitou Srbské asociace kvality, byly mezi nejlepšími v rámci mezinárodní soutěže QIA – Quality Innovation Award 2020 vyhodnoceny společnosti z České republiky.

Celkovým vítězem ceny v kategorii Mikro a startupové společnosti se stala česká firma Berkhof Construction, která získala ocenění Award Winner za projekt automatického rentgenového kontrolního a zobrazovacího zařízení, díky kterému je možné provádět detekci i lehkých materiálů a jemných vnitřních defektů.

Finalistou v kategorii Malé a střední podniky se stala firma Radalytica, která získala ocenění Prize Winner za projekt „Kvalita 4.0 – Robotická nedestruktivní kontrola pomocí zobrazovacích metod NDT – RadalyX“. Ocenění Prize Winner obdržela rovněž firma Silon v kategorii Inovace oběhového hospodářství a uhlíkové neutrality za projekt „Vývoj nového high-tech produktu – vysoce kvalitního polyesterového vlákna SOFISIL“, které se vyrábí z plastového odpadu PET lahví.

ZATÍM NEJVĚTŠÍ ÚSPĚCH

Jedná se o historicky nejúspěšnější účast českých firem v této renomované mezinárodní soutěži v oblasti inovací. Česká republika uspěla v obrovské konkurenci celkem 416 projektů z 20 zemí světa.

Na slavnostním ceremoniálu vystoupil i český velvyslanec Tomáš Kuchta, který mimo jiné uvedl, že globální výsledky mluví jasně – země, které svou budoucnost zasvětily inovacím, jsou dnes na vrcholu sociálně-ekonomického žebříčku. A toto je také vize pro Českou republiku. „Snažíme se stát se lídrem inovací v Evropě. Přesněji řečeno, inovační strategie naší vlády s názvem Česká republika: Země budoucnosti si klade za cíl být do roku 2030 v top 30 nejrozvinutějších ekonomik světa. A v posledních letech jsme již dosáhli velkého pokroku. Podle globálního inovačního indexu byla Česká republika v roce 2020 hodnocena jako 24. ze 131 zemí v oblasti inovací. Česká republika je zemí s významným vědeckým potenciálem a věříme, že úspěchy českých vědců a podnikatelů i jedinečné produkty našich společností si zaslouží mnohem větší pozornost, takže výhody bychom si mohli užít nejen my, ale i celý svět.

Miroslav Čančík, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Bělehradu

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688