cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  16.04.2021 15:49:40

Coinbase efekt: Jaký bude mít dopad na trh kryptoměn?

Coinbase efekt: Jaký bude mít dopad na trh kryptoměn?

16.04.2021 / Crypto Kingdom

Podle generálního ředitele Coinbase, Briana Armstronga, se přímé zalistování jeho společnosti na burzu Nasdaq stalo „bodem obratu“ pro celý průmysl kryptoměn, což znamená výrazný „posun v legitimitě“.

Jak bylo nedávno zveřejněno v článku Bloomberg, rozhodně tomu tak nebylo vždy. Armstrong se vrací do doby, kdy „banky dříve zavěsily hovor od společnosti Coinbase“, když byl sektor kryptoměn považován za oblast, která je pro ultrakonzervativní tradiční finance zakázána.

Dále říká, jak se věci otočily o 180 stupňů, a že nyní ho vedení bank, které pomohly veřejnému zápisu společnosti Coinbase, sami konktaktují, aby se zeptali, jak se mohou dostat do kryptoměn.

"Připadá mi to jako posun legitimity nejen pro Coinbase, ale pro celé odvětví," řekl Armstrong. "Krypto má šanci být hlavní silou ve finančním světě."

Co znamená zalistování Coinbase pro Bitcoin?

Přímé zalistování společnosti Coinbase legitimizuje Bitcoin v globálních finančních, právních a politických vodách.

Finanční tisk bude pokrývat příběh Coinbase z mnoha úhlů. Nicméně, širší závěr, který lze tímto zápisem do kroniky o historii Bitcoinu získat, je však následující: Přímé zalistování společnosti Coinbase dále začleňuje Bitcoin do celosvětového finančního prostředí a bude sloužit jako obranný val pro případné budoucí kroky vlády USA proti Bitcoinu, jako je například jeho trvalý zákaz. Nakonec toto zalistování představuje důležitý krok k legitimizaci Bitcoinu jako hlavního finančního aktiva.

Pověst nově příchozího není bez poskvrny

Coinbase není v prostředí Bitcoinu bez kontroverzí a někteří významní Bitcoineři rozhodně mají výhrady k některým praktikám Coinbase jako společnosti. Jednou z nejvíce znepokojivých situací, týkající se společnosti Coinbase, jsou její úzké vztahy s vládou USA, o čemž svědčí prodej vlastního uzavřeného monitorovacího nástroje s názvem Coinbase Analytics. Ten byl prodán jak Drug Enforcement Administration (Národnímu úřadu pro kontrolu obchodu s drogami), tak Internal Revenue Service (americkému finačnímu úřadu).

Ačkoliv spolupráce s vládou je nezbytným zlem pro regulovanou směnu kryptoměn, pro Coinbase by bylo velkou výhodou, pokud by se pro Bitcoin snažila prosazovat silnější práva na ochranu soukromí, protože by to posílilo její reputaci mezi skupinou lidí, která je odpovědná za její úspěch.

Mezi další ostré spory Bitcoinových nadšenců s Coinbase patří marketing altcoinů směrem ke svým zákazníkům a skutečnost, že společnost má ve své rozvaze zanedbatelné množství Bitcoinu vzhledem k její tržní kapitalizaci. Bitcoineři by uvítali zaměření Coinbase více na Bitcoin samotný, které by udrželo společnost více v souladu s jejími Bitcoinovými kořeny.Podobné jednání, podpořené umístěním větší části majetku přímo na sázku Bitcoinu, by bylo jistě dobře přijato širokou veřejností.

Abychom si to shrnuli, generální ředitel společnosti Coinbase, Brian Armstrong, by nikdy neměl zapomenout, že Bitcoin hraje velkou roli v úspěchu společnosti a bude klíčovou hnací silou pro její budoucí rozvoj.

Přes všechny překážky míří Bitcoin ke světlým zítřkům

Všechny spory stranou, požehnání Coinbase pro veřejné zalistování od samotného SEC (Komise pro kontrolu cenných papírů) reprezentuje změnu paradigmatu pro přijetí Bitcoinu, zejména ve spojení se stále čekajícím schválením Bitcoinového ETF, které visí ve vzduchu.
Díky tomuto zalistování se Bitcoin usazuje ve finančním systému se souhlasem vlády. Pohled předních amerických vládních úředníků na Bitcoin je stále zpátečnický (a někteří by argumentovali protikladem k duchu americké svobody), ale je mnohem méně pravděpodobné, že se vláda bude snažit o zákaz Bitcoinu poté, co došlo k přímému zalistování Coinbase.

Bitcoin ve skutečnosti nelze zakázat, protože je to pouze počítačový kód, který ukládá informace. Ale i symbolický zákaz Bitcoinu ze strany USA by však jistě byl zásadní překážkou pro jeho přijetí. Jakákoliv událost, díky níž je zakázání Bitcoinu v USA méně pravděpodobné, je pro Bitcoin pozitivní událostí a zdá se, že právě toto zalistování Coinbase je jednou z nich.

Jaká bude korelace mezi Bitcoinem a akcií Coinbase?

Pokud jde o to, jak může zalistování Coinbase ovlivnit cenu Bitcoinu, může být nejlepší přemýšlet konzervativně. Cena Bitcoinu může reagovat pozitivně, pokud cena akcií Coinbase prudce stoupne, ale je nepravděpodobné, že by každodenní obchodování s akciemi Coinbase mělo přímý, nadměrný dopad na jeho vývoj.

Cena akcií společnosti by mohla do určité míry následovat jeho cestu, ale mnohem méně než ho bude následovat cena Bitcoinové těžební společnosti nebo MicroStrategy, protože Coinbase drží ve své rozvaze zanedbatelné množství Bitcoinu ve srovnání s mnoha dalšími institucemi, které drží Bitcoin ve svých rozvahách.

Navíc, pokud si koupíte akcie Coinbase, většinu z toho, co kupujete, bude tvořit výkon společnosti jako finančního zprostředkovatele. Podle podání S-1, společnost nemá v úmyslu vydat dividendu „v dohledné budoucnosti“. Investoři proto spekulují, že hlavní záměr podnikání Coinbase bude fungovat dostatečně dobře na to, aby zaručil zhodnocení ceny akcie, protože akcionáři pravděpodobně nebudou mít v dohledné době přístup k jakémukoliv cash flow Coinbase.

Pro vyjasnění dalšího obchodního záměru akcií Coinbase, kterým je jejich nákup jako zprostředkovatele do expozice v Bitcoinu, tak jak to dělají někteří u MicroStrategy, můžeme rovnou konstatovat, že by takový krok byl neefektivní (ve skutečnosti jsou akcie obou zmíněných společností neefektivním Bitcoinovým prostředníkem), protože Coinbase nedrží značné množství Bitcoinu v poměru k velikosti společnosti. Proto je množství Bitcoinu, které lze přiřadit každé akci, zanedbatelné a pravděpodobně by se obchodovalo s vysokou prémií ve vztahu k spotové ceně.

Konec dobrý, všechno dobré

Bitcoinoví maximalisté se mohou potýkat s některými obchodními praktikami Coinbase, zejména s ohledem na postupy v otázkách ochrany osobních údajů organizace a jejich vpády do vod altcoinů. Kromě těchto výčitek je však přímé zalistování Coinbase pro Bitcoin pozitivní, protože dále zakořeňuje Bitcoin do stávající finanční infrastruktury a snižuje pravděpodobnost vládních opatření proti němu samotnému.

Za 12 krátkých let Bitcoin ušel cestu od obskurní novinky na internetu, až k aktivu v hodnotě 3 bilionů dolarů, které je zodpovědné za raketový vzestup něčeho, co se stalo významnou veřejně obchodovanou americkou firmou.

Bez ohledu na to, jak se osobně stavíte ke Coinbase jako společnosti, tento okamžik je významným milníkem na cestě Bitcoinu k revoluci ve světě peněz.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688