Patria (Patria Finance)
Investice  |  16.04.2021 17:43:11

Levkovich: Riziko korekce, smysl stále dává rotace k hodnotě

Indikátor euforie na trzích leží stále vysoko, i když ne tak vysoko jako v březnu, kdy byl dokonce nad hodnotami indikujícími bublinu. Pro Bloomberg Markets to řekl hlavní akciový stratég Citi Tobias Levkovich s tím, že takový stav zvyšuje pravděpodobnost korekce akciových trhů, protože prostor pro další růst je omezený. A nadšený není ani u některých dalších indikátorů.

Levkovich míní, že současné valuace akcií jsou hodně vysoko a o opaku jej nepřesvědčí ani nízké sazby. K tomu stratég dodal, že se zhoršuje ziskové momentum. V tom smyslu, že již nedochází k tolika pozitivním revizím očekávaných zisků obchodovaných firem. A zatímco konsenzus analytiků hovoří o tom, že zisky na akcii letos dosáhnou 174 dolarů, trh je podle stratéga naceněn pravděpodobně na úroveň kolem 190 dolarů.

Investoři se obávají vyšší inflace a změny politiky Fedu, na stranu druhou ale na trzích stále převládá názor, že je třeba vlastnit akcie a podílet se na akciové rally. Stratég k tomu dodal, že on s tím souhlasí, ale je podle něj třeba lépe vybírat. Po řadu měsíců měl například velmi pozitivní názor na akcie menších firem, ale nyní je podle něj v této oblasti již třeba být opatrný. Investoři by se měli třeba zaměřovat na firmy, které jsou schopny do svých prodejních cen promítat růst cen vstupů. Nejen kvůli vyšším cenám komodit, ale i kvůli nedostatku zaměstnanců v některých sektorech a oblastech ekonomiky, který může tlačit na vyšší mzdy.

Ohledně obav z růstu daní Levkovich uvedl, že návrhy vlády a jednání o nich budou jen postupné a konečný výsledek bude možná k dispozici až někdy v září letošního roku. Na dotaz, kam se tedy otočit v prostředí, kde poroste inflace, Fed bude stále držet uvolněnou politiku, ekonomika se otevírá, ale trh je hodně vysoko, stratég odpověděl: Smysl dává stále rotace k hodnotě, a to zejména díky otevírání a fiskální stimulaci.

Rostoucí výnosy obligací by pak měly prospívat finančním titulům. Stratég k tomu uvedl, že index cen vstupů je dobrým indikátorem dalšího vývoje výnosů dluhopisů a tento index již nějakou dobu soustavně roste. To znamená, že v následujících třech měsících by měl pokračovat tlak na vyšší výnosy obligací a to by mělo obratem prospívat finančním titulům a k tomu cyklickým akciím obecně.




Zdroj: Bloomberg Markets

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688