Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  15.04.2021 00:00:00

Smlouva se zhotovitelem je podepsaná, stavba nového stadionu v Hradci Králové může začít (15.4.2021)

Stavba multifunkčního fotbalového stadionu může začít. Město s vysoutěženým dodavatelem, kterým se stalo uskupení firem Strabag, Geosan a D&D Elektromont s cenou 568 milionů korun bez DPH, dnes podepsalo smlouvu. Nyní bude radnice se zhotovitelem plánovat podrobnější harmonogram stavebních prací, ty demoliční budou zahájeny během podzimních měsíců letošního roku.
podpis smouvy

Smlouvu se zhotovitelem mohlo město podepsat až po uplynutí zákonné lhůty pro podání námitek. „Žádné připomínky jsme v této patnáctidenní lhůtě neobdrželi, což je pro nás mimo jiné potvrzením, že celé zadávací řízení na stavbu multifunkčního stadionu bylo vedeno správně a transparentně. Mohli jsme tedy podepsat smlouvu s vysoutěženým zhotovitelem, čímž jsme de facto odstartovali stavbu multifukčního fotbalového stadionu v Hradci Králové,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Smlouvu vedení města podepsalo dnes dopoledne na Všesportovním stadionu se zástupci všech firem vítězného uskupení za přítomnosti administrátora zakázky – PMA Tender a správce stavby – Arcadis. „Máme opravdovou radost, kdy se nám po všem tom projektování, přípravách a především diskuzích podařilo novou multifunkční arénu dostat až k samotné stavbě. Je třeba si ale neustále uvědomovat, že nejsme ještě u konce, nicméně toto je začátek té skutečně poslední fáze. Každopádně bych chtěl poděkovat všem, kteří výstavbu tohoto multifunkčního stadionu podporují,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

V následujících dnech budou zahájena jednání, v rámci kterých bude stanoven harmonogram stavebních prací. Již teď se však počítá se zahájením demoličních prací během podzimních měsíců tohoto roku. „Nejviditelnějším signálem toho, že práce na výstavbě multifunkční arény začaly, bude „zmizení“ dominanty Hradce Králové – tedy demontáž slavných lízátek, které kolegové položí na plochy za brankami a na místě provedou jejich repasi. Ambicí našeho realizačního týmu je vybudovat v Hradci Králové stadion, který bude díky své architektuře chloubou města a díky své multifunkčnosti místem neustále plným života,“ doplňuje Ondřej Novák, předseda představenstva společnosti Strabag.

Autorem architektonického návrhu nové arény, který vychází z projektu s již platným stavebním povolením, je tým architekta Tomáše Vymetálka. Kapacita multifunkčního fotbalového stadionu bude 8000 diváků s možností navýšení na 9300 míst, pro fotbalové zápasy bude splňovat kategorii UEFA 4 pro mezinárodní utkání. „Kolem stadionu navíc povede atletický 600 metrů dlouhý ovál, pod tribunami v přízemí bude krytý stometrový tunel s osvětlenou trojdráhou, tělocvičnou i posilovnou. Areál bude moci poskytnout zázemí a venkovní prostor také pro kongresy, festivaly, dožínky nebo výstavy, využívat jej bude možné i ke spoustě dalším sportům, než pouze pro fotbal. Během koncertů by se do hlediště a na hrací plochu mělo vejít až 25 tisíc diváků,“ doplnil náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. Stavba této multifunkční arény, by měla být dokončena v průběhu roku 2023.

VIDEO:


Kateřina Šmídová, tisková mluvčí

Podpis smlouvy se zhotovitelem stadionu

Zodpovídá: Mgr. Kateřina Šmídová
Vytvořeno / změněno: 14.4.2021 / 14.4.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688