cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  15.04.2021 17:45:25

Řečí čísel: Pohádka o zbohatnutí MicroStrategy díky Bitcoinu

Dnes, více než kdykoliv předtím, je Bitcoin ve světě financí tématem číslo jedna. Mimo jiné je to i díky světoznámé burze Coinbase, která vstoupila na akciový trh. Ve skutečnosti to však byla jiná veřejně obchodovaná společnost, která zahájila býčí trend s kryptoměnami.

Toto úsilí vedl Michael Saylor a odvážní členové představenstva společnosti MicroStrategy, Inc. Pojďme se ohlédnout za milníky společnosti kótované na burze Nasdaq, spolu s rozpisem - podle čísel - přesně toho, kolik vydělali na jejich dosavadní investici do BTC.

Jak kdysi medvěd Michael Saylor začal býčí trend Bitcoinu

18. prosince 2013, čtyři roky před tím, než se Bitcoin stal tématem v běžných domácnostech, ??Michael Saylor tweetoval, že dny nejlepší kryptoměny jsou sečtené a že ji postihne stejný osud jako „online hazard“.

O sedm let později v roce 2020 se Saylorův tón výrazně změnil a místo toho zjistil, že hazarduje s hotovostními rezervami své společnosti, když je převedl do Bitcoinu.

Jeho krok způsobil, že ostatní ředitelé společností začali vzácné kryptoměně věnovat svou pozornost a stejně tak jejímu použití jako zajištění proti inflaci. Způsob vyprávění o aktivu jako o digitálním zlatě zpočátku upoutal pozornost hedgeových fondů, ale nakonec každý, kdo disponoval kapitálem s rizikem ztráty hodnoty v dolaru, brzy hleděl na BTC jako na uchovatele hodnoty.

Saylorův odvážný krok nastartoval několik dalších společností, které ho následovaly, od společností Square Inc. po Teslu a mnoho dalších, které jsou na cestě za poznáním díky semináři, který se konal na začátku roku.

Generální ředitel MicroStrategy se na něm podělil o svůj scénář s dalšími manažery a plody této práce by mohly brzy uzrát. Proč by jej ale ostatní společnosti měly chtít následovat? Čísla mluví sama za sebe.

Nákup BTC společností MicroStrategy byl okamžikem, který spustil býčí trend | Zdroj: BTCUSD na TradingView.com

MicroStrategy utržilo $3 miliardy zisku, téměř 5x více než za 15 let v čistých příjmech

Akcie MicroStrategy si také vedly dobře během býčího trendu kryptoměnového trhu díky efektu přelévání hodnoty a skutečnosti, že tradiční investoři se cítili více pohodlněji při investování do společností spojených s kryptem než do kryptoměn samotných.

Velké banky, jako je JP Morgan, odpověděly zavedením svého „koše s expozicí v kryptoměnách“, aby uspokojily tak silnou poptávku, ale jaký to mělo vlastně smysl, když MicroStrategy ukázala jak může být Bitcoin ziskový sám o sobě?

Podle ničeho jiného, než čísel samotných, MicroStrategy sedí na pozici v BTC s celkovou sumou $3 578 716 599. Za posledních patnáct let vygenerovali čistý příjem $747 milionů. To znamená, že za méně než jeden rok od nákupu Bitcoinu vygenerovali 4,79 násobek svého předchozího celkového čistého příjmu.

Mezitím, jak jsme informovali v článku nedávno, počet zmínek o Bitcoinu ve výročních zprávách společností má strmý růst. Coinbase byla včera zalistována na seznam veřejně obchodovaných společností. A to všechno začalo změnou Saylora z Bitcoinového medvěda na ještě silnějšího býka.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech


Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Po   9:18  Graf dne – Bitcoin (22.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688