pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  15.04.2021 00:00:00

Pardubice: Na Špici začala výstavba nového workoutového hřiště pro veřejnost

Příznivci sportu se už v červenci dočkají nového workoutového hřiště v parku Na Špici. S jeho výstavbou se včera začalo ve volném prostoru v blízkosti řeky Labe a loděnice. Hřiště o plošném rozměru 100 metrů čtverečných bylo navrženo ve spolupráci s profesionálními sportovci, bude sloužit široké veřejnosti od dětí po dospělé, vyžití najdou také lidé s handicapem. Hřiště postaví městský obvod I za výrazného finančního přispění radnice do začátku prázdnin.

workoutové hřiště - stavba

„Finanční prostředky z Programu podpory sportu by podle mého neměly putovat jen výhradně sportovním klubům a do provozu sportovišť organizovaného sportu, třetím rokem proto motivujeme městské obvody v Pardubicích k vytipování míst pro venkovní a široké veřejnosti přístupná sportoviště. Mimo spolupráce na projektech jim nabízíme padesátiprocentní spoluúčast na investičních nákladech. Ze záměru prvního městského obvodu vybudovat v oblíbeném parku v centru města workoutové hřiště jsem byl proto nadšen. Za radnici jsme kladli důraz na to, aby sportoviště svými parametry nebylo jen pro zkušené sportovce, ale i pro úplné začátečníky, starší generaci, obsahuje i prvky pro sportovce s hendikepem,“ uvedl náměstek primátora pro sport Jakub Rychtecký. „Oslovili mě pardubičtí sportovci, kterým ve městě chybělo dobré workoutové hřiště. Pro rozpočet městského obvodu by však realizace opravdu kvalitního hřiště byla finančně velkým soustem, oslovili jsme proto velkou radnici a jsem rád, že zde naše myšlenka našla oporu,“ uvedl ke spolupráci obvodu a města jeden z iniciátorů výstavby hřiště Vojtěch Jirsa, zastupitel města a bývalý zastupitel Městského obvodu 1.

Park Na Špici má na svém území už několik menších workoutových ploch s posilovacími stroji. Nové hřiště bude výrazně větší a vybavenější. Disponovat bude mj. svislými žebřinami, vodorovným i šikmým žebříkem, bradly, hrazdami, ale i bradly pro vozíčkáře či třemi plyometrickými bednami. „Plocha hřiště je vyrobena z dvouvrstvé pryžové hmoty pro maximálně bezpečný dopad. Pro nejmladší na jejím povrchu nebudou chybět grafické prvky pro člunkový běh nebo pro skok daleký. S návrhem parametrů hřiště i materiálů a ve finále s výběrem zkušeného zhotovitele nám pomáhali odborníci, mj. profesionální sportovci,“ uvedl Vojtěch Jirsa s tím, že podoba hřiště bude vhodná i pro závody profesionálů.

„Park Na Špici není pouze „náš“, je oblíbeným relaxačním místem obyvatel celého města. Jsem ráda, že projekt je navržen tak, aby ho využívali amatéři i profesionálové od malých po dospělé. A že nezapomíná na handicapované občany. Celkové náklady projektu činí 683 tisíc korun, město uhradí půlku, tedy 342 tisíc korun z Programu podpory sportu, druhá polovina nákladů pak půjde za naším obvodem,“ uvedla starostka prvního městského obvodu Alena Stehnová.

Radnice nepomáhá v městských obvodech s obnovou veřejných a dětských sportovišť poprvé. V minulosti pomohla vybudovat v městském obvodě Pardubice IV multifunkční hřiště u bytových domů v Černé za Bory, kde sportoviště a prostor pro volný čas chyběly. Letos se chystá ještě na projekt v Jesničánkách. „Máme již připravenou projektovou dokumentaci na rekonstrukci hřiště pro děti a veřejnost, i v tomto případě jsem domluveni s panem starostou na financování půl na půl, náklady podle projektu se vyšplhají na 1,25 milionů korun, nyní probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby. Za mě je to jednoznačně další příklad dobré a smysluplné spolupráce města s obvody,“ dodal náměstek Jakub Rychtecký.

Nové workoutové hřiště Na Špici by mělo být dokončeno nejpozději 30. června tohoto roku, aby už bylo přes celé léto a podzim, pokud epidemická situace dovolí, plně k dispozici.

 

Tiskový úsek

Přiložené obrázky

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688